STRELJAŠTVO: JAGODINA NA SVETSKOM KUPU, JAGODINA I U RIU! BODRIO IH POPAJ!

0

U južnokorejskom gradu Čangvon u toku je prvi ovogodišnji Svetski kup u streljaštvu. Pored takmičenja za medalje, u predolimpijskoj godini najbolji svetski strelci bore se i za ispunjavanje olimpijskih kvota za Letnju Olimpijadu u Rio de Žaneiru 2016. Zato je konkurencija najjača moguća, a među učesnicima je i 12 članova reprezentacije Srbije. Među njima su i dve Jagodinke – Ivana Maksimović, osvajač olimpijske medalje sa prošlih Igara u Londonu i Jelena Živković, član Streljačkog kluba „Jagodina 92“.

JELENA I POPAJ
Sa Milošem Stojanovićem Popajem

Srpski strelac, Ivana Maksimović izborila je vizu za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru srebrnom medaljom na Svetskom kupu u Čangvonu, u Južnoj Koreji. Maksimovićeva je osvojila drugo mesto u disciplini vazdušna puška na deset metara sa ukupno 207,7 krugova. Ivana je na prethodnim Igrama, održanim u Londonu 2012. godine, osvojila srebro.

Jelena je osvojila 30. mesto u kvalifikacijama i nije prošla u finale.
Srpski strelci za sada imaju četiri osvojene kvote za Olimpijadu u Riu – Jasna Šekarić, Andrea Arsović, Ivana Maksimović i Dimitrije Grgić.
Jelena nam je poslala i svoje utiske iz eliminacionog i kvalifikacionog dela takmičenja u svojoj disciplini:

„Pozdrav iz Changwona. Na Svetskom Kupu sam u Koreji. Ovde je i fudbaler Miloš Popaj Stojanović, juče u eliminacijama u disciplini mali kalibar 3×20 trostav bodrio je mene i celu streljačku reprezentaciju Srbije, zajedno sa svojom porodicom. Njihova podrška mi je jako pomogla da se izborim i prođem eliminacije, u poslednjem stavu-stojecem pružili su mi veliku motivaciju i do poslednjeg metka bili iza mene i navijali, jer duvao je veoma jak vetar.  Bila sam 16.“

Dejan Milosavljević

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime