SRPSKI DRŽAVLJANIN IZAZVAO TRAGIČAN UDES U MAKEDONIJI

0

Državljaninu Srbije D. Simiću (46) određen je pritvor i protiv njega je pokrenut postupak u Makedoniji zbog sumnje da je u sredu izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo makedonski bračni par Biljana (32) i Nebojša Pakić (41), a njihov sedmogodišnji sin zadobio povrede opasne po život.

Nesreća se dogodila na autoputu Demir Kapija – Udovo, u blizini mesta Sveta Petka. Simić se sa suprugom N. S. (37) i dvoje dece vraćao sa odmora. Prema navodima makedonskih medija, on je krenuo da pretiče na punoj liniji. Do nesreće je došlo kada je vozeći „audi“ prešao u levu traku i izleteo pred autobus „Strumica ekspres“, za čijim je volanom bio G. V. (60). Vozač autobusa koji je pokušao da izbegne sudar skrenuo je u suprotnu traku, gde je bio automobil „fijat sićento“, u kojem se nalazila porodica Pakić, prenosi Alo!

Prema pisanju makedonskih medija, sudar je bio direktan i za supružnike nije bilo spasa. Sedmogodišnjeg dečaka su izvlačili vatrogasci, a potom je prevezen u bolnicu u Veles, gde su ga lekari reanimirali. Nakon što je stabilizovan, prebačen je u Urgentni centar u Skoplju.

U bolnicu u Velesu sa slomljenim kukom je dovezena i N. S., supruga vozača „audija“ i njihovo dvoje dece, devojčica (15) i dečak (17) . Oni su, kako je izjavio doktor Petre Kodovski iz bolnice u Velesu, prošli bez povreda, ali su bili u šoku.

Nakon policijskog uviđaja koji je trajao pet sati, nadležni javni tužilac u Osnovnom sudu Đevđelije podneo je predlog za određivanje pritvora od osam dana za Simića i predlog za pokretanje postupka protiv vozača autobusa G. V. Takođe, naloženo je da se automobilima i autobusu uradi vanredni tehnički pregled, saslušaju svi svedoci i prikupe tragovi sa mesta nesreće. Takođe su uzeti uzorci krvi i urina vozačima „audija“ i autobusa, dok su tela nastradalih poslata na obdukciju.

blic.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime