Srđan Obradović: Nisam kriv

0

„Nisam kriv. Nisam počinio krivično delo koje mi se optužnim predlogom stavlja na teret. Od svega što se navodi, tačno je samo da sam sudio tu utakmicu“ rekao je na početku glavnog pretresa, fudbalski sudija, Srđan Obradović, sudiji Sanji Raković u Višem sudu u Novom Sadu, Posebnom odeljenju za borbu protiv korupcije.

Fudbalski sudija iz Jagodine, optužen da je 13. maja 2018. godine, u Subotici, na utakmici između domaćeg Spartaka i niškog Radničkog, iskorišćavanjem svog službenog položaja, favorizovao domaći tim i tako ga stavio u povoljniji položaj u odnosu na protivnika.

– Napadač Radničkog je startovao loptu, i po položaju njegovog tela sam video sam da ruka ide ka lopti, a zatim da je promenila pravac. Nisam imao nikakvu vizuelnu prepreku i odluku o kaznenom udarcu sam doneo po slobodnom sudijskom uverenju – rekao je Obradović objašnjavajući spornu situaciju, pritom pokretima svog tela prikazao „sliku“ koju je video, dodajući da sada ponovo vidi takvu situaciju, on bi ponovo doneo takvu odluku, jer smatra da svi elementi bili da dosudi kazneni udarac.

Kada je u pitanju tadašnji fudbaler Radničkog, Milan Pavkov, koji sada igra za Crvenu zvezdu, fudbalski sudija je rekao da se sve to dešavalo kada je u 77. minutu meča šestog kola plej-ofa Superlige Srbije, dosudio drugi kazneni udarac za Spartak.

– Milan Pavkov, tada igrač Radničkog, na poziciji napadača, negodovao mi je na takvu odluku. Pavkov je reagovao govoreći mi: „Šta to sviraš majmune jedan…“. Dok sam u notes beležio podatak o žutom kartonu, on je i dalje verbalno negodovao, iako sam mu kazao da me pusti da radim svoj posao. Pavkov je, međutim i dalje negodovao, a dok sam se udaljavao, kazao je: “Ti si stvarno majmunčina, šta to sudiš“. Pokazao sam sam mu po drugi put u razmaku od 10-15 sekundi, drugi žuti karton, a zatim i crveni – izjavio je Obradović.

Na pitanje sudije, da na saslušanju u Tužilaštvu nije rekao da mu je i drugi put Pavkov rekao te reči, Obradović je odgovorio:

– Pa verovatno nisam pitan od strane tužioca!

Kako je dalje rekao, on je za ovu utakmicu, delegiran tri dana ranije i zamenio je Milorada Mažića, prvobitno određenog glavnog sudiju. O tome ga je, preko telefona obavestio Milan Karadžić.

Fudbaleri Spartaka su u derbiju za plasman u Evropu savladali ekipu Radničkog iz Niša rezultatom 2:0, a meč je obeležilo sramno suđenje Srđana Obradovića, prenosili su tada mediji.

Subotičani su oba gola postigli iz penala, od kojih je drugi verovatno „najsmešniji“ penal ikada. Kako je lopta ušla u šesnaesterac, tako je Obradović pokazao na belu tačku. Mnogima u prvi mah nije bilo jasno šta se dešava, pa su nastavili sa igrom. Kada su shvatili šta je dosudio, igrači iz Niša su se uhvatili za glave, a Subotičani su u neverici nameštali loptu na kreč.

S. S.

kurir.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime