SPREMITE SLATKO OD MALINA

0

Berba malina je još uvek u  toku i ako je slučajno imate u sopstvenoj bašti ili bašti svojih prijatelje te je možete i svojom rukom brati i konzumirati, lepo je i  napraviti ovo divno, aromatično slatko. Cena na pijaci je uvek visoka jer maline su pravo crveno zlato. Bogata vitaminima C i E, kalijumom kao i moćnim antioksidansima te je prirodni zaštitnik našeg imunog sistema kao i prirodni zaštitnik protiv UV zračenja. Ukoliko ste u mogućnosti, konzumirajte je što više u svežem stanju, posebno što je i bogata vlaknima te štiti dobro želudac i creva a obzirom i da prirodno rashlađuje, štiti i protiv groznice.

Kada jednom probate ovo slatko, večno ćete se zaljubiti u aromu, miris i neodoljiv ukus i verujte, uzimaćete ga kao lek.

Potrebno je:

1 kg malina

1,2 kg šećera

2 dcl vode

Na vrh kašičice limuntusa

1

3

 

 

 

 

 

 

5Vodu i šećer staviti na vatru i skuvati da proključa da se dobiju veliki mehurovi. Maline, prethodno poprskane limuntusom, ubaciti u ušpinovan šećer , smanjiti vatru i kuvati tačno 15 minuta.  Skidati penu u toku kuvanja i blago drmati šerpu (ne mešati). Maline su nežne i rapašće se ali će slatko biti ukusno i prepoznatljivo  po izgledu i mirisu. Šerpu poklopiti nakvašenom čistom krpom i ostaviti tako da se ohladi. Sipati u tegle.

Uživajte!

Prethodni tekstINVAZIJA RODA NA PARAĆIN
Sledeći tekstPOKUŠAO DA SILUJE KOMŠINICU

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime