ŠOK: PREMINUO NOVINAR SRĐAN ĐURIĆ!

0

Poznati beogradski novinar, kolumnista i nekadašnji šef Kancelarije za saradnju sa medijima Vlade Srbije Srđan Đurić (45) preminuo je danas posle kraće bolesti.

Đurić je tokom novinarske karijere bio glavni i odgovorni urednik RTV BK Telekom i TV Avala, zamenik glavnog i odgovornog urednika agencije FoNet, urednik spoljnopolitičkog programa Studija B, te autor rubrike “Globus“ u nedeljniku NIN.

Radio je i kao šef Kancelarije za saradnju sa medijima Vlade Srbije i savetnik za medije Predsednika Vlade Srbije.

Osnivač je agencije za odnose sa javnošću Olaf & McAteer, a predavao je politički PR na Fakultetu za medije i komunikacije.

Đurić će ostati upamćen i po sjajnoj knjizi od 48 priča naslovljenoj “Helikopter moga ćaleta” u koju je utkao mnogo svojih iskustava.

Između ostalog u jednoj od priči o sebi je napisao:

Ima dana kada reči izlaze same od sebe i ja to ne mogu da kontrolišem. Tada sam samo kanal kroz koji one prelaze na papir. Opet, ima i onih dana kada znam da se priča krije tu negde, da je skrivena i šćućurena i da samo čeka da izađe, ali kada sednem pred ekran, ona se krije kao stidljiva, tek stasala devojčica koja prvi put treba da izađe na palanački korzo. Tako je bilo i ove nedelje. Krila se i jogunila i nikako nije htela da izađe. Tako je, često, i sa emocijama. U tome su priče i emocije slične. Neretko osećamo da su tu, ali one nikako ne žele da se pokažu. Čak i kada je očigledno da mi ne želimo da ih sprečimo i kada nam je neophodno da isplivaju i olakšaju nam situacije kroz koje prolazimo”.

Inače, ostaće upamćen i po uspesima koje je napravio sa agencijom “Olaf & McAteer” koju je osnovao 2002. godine i to kao jednu od prvih domaćih agencija za odnose s javnošću u Srbiji. Nakon 6 godina uspešnog rada, agencija je zahvaljujući Srđanovim naporima dobila priznanje i poziv da se priključi najvećoj evropskoj konsultantskoj mrezi Pleon, u čijem sastavu i pod imenom “Pleon Olaf & McAteer” posluje od 2008. godine.

Datumi komemoracije i sahrane biće naknadno objavljeni.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime