Slučaj ubijanja pasa u S. Palanci i dalje u fazi predistražnog postupka

0

Ni skoro dva meseca posle ubijanja napuštenih pasa u centru Smederevske Palanke, nema informacija ko je i zbog čega počinio ovaj zločin. Iako je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani predmet formiran 14.oktobra, predmet se nalazi u fazi predistražnog postupka.

„Predmet se nalazi u fazi predistražnog postupka s obzirom da nisu identifikovani izvršioci navedenog krivičnog dela. Naime po formiranju predmeta dana 14.10.2022. godine zamenik Osnovnog javnog tužilaštva u Velikoj Plani PS Smederevska Palanka odmah je dostavila pismeni zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja u smislu preduzimanja opsežnih radnji na identifikaciji učinilaca krivičnog dela iz člana 269 Krivičnog Zakonika. Shodno navedenom zahtevu PS Smederevska Palanka je do sada dostavilo ukupno 4 izveštaja dok je obrađivač nakon prvobitnog zahteva prema PS Smederevska Palanka stavila ukupno još 4 zahteva sa detaljnim upustvima za postupanje policijskih službenika radi identifikacije učinioca kao i jedan zahtev kojim je određeno DNK veštačenje“ navodi za Infocentralu, Osnovno javno tužilaštvo u Velikoj Plani.

Aktivistkinja za zaštitu životinja iz Smederevske Palanke, Nevena Tošić kaže da osnovano sumnja da je ubijanje pasa bilo organizovano po nečijoj direktivi, ali da nema nadu da će izvršioci biti otkriveni kao i procesuirani.

Nevena je govorila o ovom i drugim slučajevima ubijanja pasa u ovoj opštini u Kućica za spas podkastu

Infocentrala je kontaktirala i Više javno tužilaštvo u Smederevu.

„Za informacije u vezi postupanja povodom događaja koji ste naveli u Vašem mejlu, potrebno je da se obratite Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani, koje je nadležno da postupa u ovom predmetu i koje, shodno svojim ovlašćenjima, preduzima radnje u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja i razjašnjenja svih okolnosti ovog događaja“ navedeno je u dopisu VJT u Smederevu.

Napušteni psi, među njima i gradski pas Zlata koja je bila sterilisana i čipovana na grad, ubijeni su u noći između 12. i 13. oktobra o čemu postoji video zapis, ali se na njemu ne vide lica počinilaca. U blizini su i drugi objekti sa, kako navode aktivisti, sigurnosnim kamerama. Međutim, ovaj slučaj ne napreduje. 

Foto Valentina Talijan

Prethodni tekstZlostavljaču psa iz Paraćina – uslovna osuda
Sledeći tekstVučević: Nije doneta odluka o vraćanju obaveznog vojnog roka

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime