SLOBODAN ŽIKIĆ: ISTINA O SMRTI ALEKSANDRA ŽIKIĆA

2

Povodom nekih neproverenih objava na internet portalima, želim da kažem da nije vršena nikakva toksikološka analiza posle smrti mog sina Aleksandra Žikića,  nego su patolozi iz Begorada, na zahtev javnog tužioca, radili OBDUKCIJU! Dobro je što su to radili, zbog ovakvih grešaka  (toksikoloških), a i zbog zlonamernih dezinformacija. Čak je jedna SMS poruka stigla i na moj mobilni, gde mi dežurni trač-majstor javlja da se moj sin „predozirao“ i od toga umro!

Pre svega, Aleksandar Žikić je bio bolestan već dve godine i lečio se u Paraćinu, Ćupriji i Jagodini, a na dan smrti trebalo je da ide na VMA, jer ovde nisu mogli da utvrde poreklo visoke temperature koju je skoro svakodnevno imao punih šest meseci. O  tome svedoče uput, putni nalog i rezervisano mesto u autobusu kojim SO Jagodina prevozi besplatno ljude na preglede u Beograd, kao i otpusna lista iz Bolnice u Jagodini! Ako je nekome potrebno, mogu sve to da skeniram i da vam pošaljem da objavite!
Iz izveštaja patologa, vidi se da je moj sin Aleksandar umro prirodnom smrću.  Umro je na mojim i majčinim rukama, jer smo hitnu pomoć zvali od 8,30 do 11 časova. Lekarka iz službe Hitne pomoći  nam je rekla, kad je konačno došla, da su prvi poziv dobili pre 2,5 minuta, a kada je moja supruga pokazala mobilni, gde tačno piše kada je i koliko puta zvala Hitnu, oni su tvrdili  da nisu mogli sanitetskim  kolima  da izađu sa parkinga pola sata !?  Zašto bi pola sata izlazili s parkinga, ako su poziv za pomoć primili samo pre 2,5 minuta?
Pošto nisam lekar i ne znam da li bih mišljenje patologa dobro „preveo“ sa latinskog  (da je umro prirodnom smrću piše, doduše, na srpskom), prilažem skeniran nalaz patologa, pa ko zna bolje latinski  neka tumači, ako ga baš interesuje. To što su patolozi napisali valjda je tačnije od onoga što izmišljaju dežurni tračeri!
Molim da objavite moje objašnjenje i skenirani izveštaj patologa! Nije lepo da se o mladom čoveku, pesniku, dobitniku pesničkih nagrada i nagrada za kratku priču, članu UNS-a, pišu izmišljene i ničim potvrđene „vesti“ ! Jedno je šta je on radio pre dve-tri godine, i pre deset godina, a drugo od čega je preminuo!

Slobodan Žikić

 

2 KOMENTARA

  1. Postovani gospodine Zikicu,
    duboko verujem da je bol zbog gubitka deteta neizmerna i razumem cak i Vasu potrebu da na neki nacin opravdate Saleta.Uticajan ste covek,novinar,usko povezan sa medijima te na neki nacin smatram da biste trebali odgovorno da postupite i pricate o tome sta je narkomanija,kako se razara zivot i porodica i ko to u nasem gradu prodaje drogu nasoj deci,upravo zbog toga sto se imali divnog,mladog i talentovanog sina koji je bio u kandzama narkomanije i verovatno od posledica iste i preminuo.

  2. poštovani,
    roditelj sam i mogu da razumem kolika je neizmerna bol usled gubitka deteta!elem, i moje dete je izgubilo oca na isti način, kao i Vaš sin.U smrtovnici, koju je potpisala dežirni patolog tog data u Jagodini, takođe piše da je smrt nastupila usled prestanka rada srca, prirodna smrt, jer nije nasilna!
    Niko mom mužu nije na silu oduzeo život već on sam!još jednom Vam kažem, da mi je iskreno žao svakog čoveka ko ne uspe da se ove pošasti spasi a još veće razumevanje imam za sve porodice koje prolaze kroz pakao narkomanije!nije samo pojedinac u tome, već svi ljudi njemu bliski.Porodica, prijatelji, poznanici …svi!
    Takođe, verujem da je Vaš sin bio bolestan usled razorenog organizma otrovom koji je u sebe sipao i kao posledica toga preminuo! Mislim da ,najmanje Vi kao roditelj,treba da dokazujete sinovljevu smrt.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime