SERGEJ TRIFUNOVIĆ SA SCENE PORUČIO PUBLICI DA PRESTANE SA FOTOGRAFISANJEM

0

Predstava „Julije Cezar“ reditelja Kokana Mladenovića, koja je sinoć izvedena u Svilajncu, prekinuta je na trenutak jer se Sergej Trifunović iznervirao što ga je neko uporno fotografisao.

Prestani da slikaš ako Boga znaš, već 15 minuta slikaš. Prestani da slikaš da ti ne bih sišao dole i nabio ti taj foto aparat u d… – poručio je povišenim tonom u jednom trenutku Sergej, koji u predstavi glumi Bruta.

Inače, predstava „Julije Cezar“ reditelja Kokana Mladenovića u sredinom novembra premijerno je izvedena u Centru za kulturu Svilajnac.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Šta biste uradili kada biste uvideli da vam se država kreće ka tiraniji? Ako bi jedan čovek postajao isuviše moćan da li biste i šta to uradili da ga u tome zaustavite? Ovo pitanje postavio je reditelj Kokan Mladenović u predstavi Julije Cezar.
Sergej Trifunović nagrađen je na kraju predstave ovacijama, posebno od strane gimnazijalaca koji su pratili predstavu. Saša Torlaković takođe je nagrađen aplauzima.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Ulogu Bruta u predstavi igra Sergej Trifunović, Marka Antonija i Julija Cezara Saša Torlaković, Kasija Branislav Trifunović, Oktavija i Kaska Marko Marković, a Porciju i Kalpurniju Jelena Minić.

 

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Reditelj Kokan Mladenović poslednjih meseci bio je u žiži javnosti i zbog svog političkog angažmana, postavio je komad kao tragediju svih propalih revolucija i humanističkih ideja.

„On preispituje fenomen demokratije i prevrata i dolazi do razočaravajućeg zaključka da suštinske revolucije ne postoje, da postoji puka zamena društvenih elita“, kaže Mladenović.

Na pitanje zbog čega o ulozi umetnika koji na sceni promišlja o svetu u kojem stvara, ulogu političara-amatera, opozicionara, Mladenović kaže da sebe vidi kao čoveka od teatra, ali želi da taj teatar ima veze sa stvarnošću koja okružuje, a ta stvarnost nije nimalo lepa.

„Reditelj ne bi smeo da čeka da se stvari promene, već mora da utiče da se one drastično promene“, kaže Mladenović.

Slično je uradila Mirjana Karanović kada je na premijeri predstave „Fedrina ljubav”, prema tekstu Sare Kejn, u režiji Ive Milošević u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, došlo prekidanja predstave. U kulminaciji dramske tenzije, kada se Fedra, koju igra Mirjana Karanović, fizički i emotivno totalno ogoljava pred svojim pastorkom Hipolitom (Ermin Bravo), glumica obnažuje svoje grudi. U tom specifičnom trenutku tišinu, ispunjenu tenzijom, u sali je prekinulo upadljivo i iritantno škljocanje nekoliko fotoaparata.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime