SEOS za subotu najavljuje blokadu od 14 sati

0

Savez ekoloških organzacija Srbije obaveštava javnost da će i ove subote, počev od 14 časova, građani blokirati puteve na različitim lokacijama širom Srbije.

„Tako i dalje izražavamo svoje neslaganje sa planiranjem otvaranja većeg broja rudnika litijuma, Zakonom o referendumu, Zakonom o eksproprijaciji, privatizacijom i intenzivnom eksploatacijom prirodnih resursa.
Predsednik je potpisao Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi. Obećali smo da ćemo u tom slučaju opet blokirati puteve u Srbiji. REČ SE MORA DRŽATI, tako da ćemo u subotu u 14 časova održati obećanje i pozivamo narod Srbije da nam se pridruži i podrži ovu akciju. Ovoga puta blokade će biti i duže i šire.
Pozivamo policiju da zaštiti svoj narod od svakog nasilja i da spreči incidente. Predsednik je juče indirektno najavio na konferenciji za štampu da pripadnici MUP-a neće reagovati, a pojedina udruženja bliska vlasti pozivaju na nasilje i time još više dižu tenziju.
U tom svetlu, ističemo da će građani mirno i dostonjanstveno izraziti svoje nezadovoljstvo, a za svaki eventualni incident biće odgovorna vlast koja nema sluha da razume brigu naroda za opstanak Srbije, već ga bahato ponižava i preti reakcijom policije. Zahtevamo i da se utvrdi odgovornost svih učesnika incidenta na mostu u Šapcu i da se pohapse inicijatori i egzekutori, da se reše problemi poljoprivrednika na Moravskom koridoru i u okolini. Lista lokacija biće naknadno objavljena.
SEOS – Znamo da ne damo!“ navodi SEOS u saopštenju medijima.

Ekološki aktivisti i građani blokirali su prošlog vikenda saobraćaj u više gradova zbog donesenih zakona o referendumu i eksproprijaciji.

Prethodni tekstDanas se Vučić vanredno obraća građanima
Sledeći tekstDragan Marković Palma podsetio na tradiciju svinjokolja (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime