SEDLARE DOBILO VODOVOD

0

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović obišao je danas OŠ „Branko Radičević“ u Sedlaru, jer je ova škola prva priključena na novoizgrađenu vodovodnu mrežu, a osim nje na novi vodovod priključeni su i crkva i ambulanta, na kojoj se ovih dana završavaju radovi na rekonstrukciji.
„U narednih 30 dana izgradićemo i rezervoar u Sedlaru, a meštane pozivam da počnu sa zahtevima za priključak na vodovodnu mrežu, kako bi imali zdravu, ispravnu pijaću vodu, jer očekujemo da do kraja maja krenemo da priključujemo i domaćinstva i firme. Druga bitna stvar je što će od sledeće nedelje ambulanta u Sedlaru biti potpuno rekonstruisana i biće završeni svi radovi“ – izjavio je Milanović i dodao da su u Sedlaru ostale da se urade još dva velika posla, a to su rekonstrukcija doma kulture u centru sela i rekonstrukcija puta do i kroz Sedlare.
Direktorka OŠ „Branko Radičević“ iz Sedlara, kaže da im priključenje na vodovodnu mrežu mnogo znači, jer su do sada, u saradnji sa savetom roditelja, kupovali i donosili balone vode, a oko 150 učenika pohađa ovu školu.
Prva faza vodovoda finansirana je donacijom Vlad Japana preko UNDP-a ( Programa Ujedinjenih Nacija za razvoj ), a druga faza, koja obuhvata i izradu rezervoara u Sedlaru, sredstvima EU preko kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.
Ukupna dužina mreže, za obe faze, je oko 5.000 metara.

Prethodni tekstIZBORE PRATI 1.687 DOMAĆIH I 196 STRANIH POSMATRAČA
Sledeći tekstŠTA SE SMATRA KRŠENJEM PREDIZBORNE TIŠINE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime