ŠARČEVIĆ DA SE OGLASI ZBOG DIREKTORA ŠKOLE KOJI JE ORGANIZOVAO SNS AKCIJU SA DECOM

0

Opština Paraćin podnela je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i ministru Mladenu Šarčeviću Zahtev za razrešenje direktora OŠ “Vuk Karadžić“ u Potočcu zbog osnovane sumnje da je prekršio član 113. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja (Sl.glasnik Republike Srbije br.88/2017. od 29.09.2017.godine).

„Nakon priloga koji je objavljen u medijima 27.maja 2020.godine i u kome se jasno vidi organizovana akcija političke partije koja se odvija u školskom dvorištu i uz prisustvo učenika https://www.facebook.com/274745183202342/posts/537906713552853/)
Opština Paraćin zahteva da u skladu sa Vašim ovlašćenjima razrešite dužnosti direktora OŠ “Vuk Karadžić“ u Potočcu Radišu Jovičića.

Pored činjenice da je dozvolio, pa čak izgleda i organizovao akciju političke stranke u školskom prostoru i to političke stranke na čijoj se listi za odbornike nalazi on sam, ovom prilikom želim da Vas upoznam sa činjenicom da gore navedeni direktor nije odgovorno obavljao svoju dužnost. Dozvolio je da rasveta u školskom dvorištu i na sportskim terenima godinama bude van funkcije, a sami sportski tereni i školsko dvorište budu zapušteni do te mere da se sportski tereni ne mogu koristiti. Napominjemo, da je godinama unazad od njega traženo da reši taj problem, za šta je Opština Paraćin izdvajala sredstva u budžetu.

Očekujemo da pokažete odlučnost i doslednost kakvu ste pokazali prilikom smenjivanja drugih direktora u Paraćinu zbog mnogo manjih propusta u radu, i razrešite dužnosti direktora O.Š. Vuk Karadžić u Potočcu Radišu Jovičića“ navodi se u saopštenju.

Ministar Šarčević se još uvek nije oglasio povodom kadra Srpske napredne stranke koji je, kako se u materijalu koji je dostavila Opština Paraćin navodi, zloupotrebio službeni položaj i organizovao ili dozvolio stranačku akciju u prostorijama škole a zatim u sve to uključio i Elektrodistribuciju Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime