SAHRANA LEGENDARNOG VOZA U SUBOTU

6

U Beču, je nedavno (3. novembra) preminuo muzičar, violinista, Boban Kostić Piromanac, ili kako su ga često zvali Voz, jer je umeo da imitira ovo prevozno sredstvo. Nije slučanost da su ga prozvali „ Krunisanim kraljem violine“, jer bez njegove violine i brzih kola nije moglo da prođe ni jedno veselje u Srbiji ali i inostranstvu. Svirao je na i jagodinskim svadbama

piromanacRođen je 1961. godine u selu Veprovica blizu Piromana kod Uba, u kraju za koji se govorilo da je čuven po majstorima violine. Violinu je vežbao od malena, jer potiče iz muzičke porodice, a o svom talentu je skromno govorio da je to bio Božiji dar. Njegova muzička karijera počela je osamdesetih godina kada je počeo da snima kasete za Radio televiziju Beograd, ali i čuveni „ Jugodisk“, tada je imao prilike da prati mnoge estradne zvezde, a najčešće Zoricu Marković. Snimio je oko sedamdeset audio kaseta. Ljudi su se unapred radovali kada bi čuli da će on svirati na nekom veselju, znao je da razveseli, i svojim žicama dođe do ljudskog srca, što mogu samo pravi majstori.

Poslednjih godina svoga života, Voz je proveo u inostranstvu, mnogo je radio, uživao je u svom poslu, retko je gostovao na televiziji, poslednje njegovo pojavljivanje bilo je u emsiji Jovana Memedovića na RTS- u. Putovao je i po svetu za njega i njegovu violinu čulo se i u Australiji, Americi, Holandiji, a u Švajcarskoj, Austriji i Francuskoj bio je glavni predvodnik mnogih veselja.

Njegov odlazak rastužio je mnoge, sahrana će se obaviti u subotu u njegovom rodnom mestu sa početkom u 12h. Iako je ovo tužan dan za sve ljubitelje njegove pesme, ostaje sećanje ali i mnogo mladih učenika kroz koje će muzika čuvenog Voza i dalje živeti.

Marko Mirković

foto Facebook

Prethodni tekstPODSETITI ILI POTSETITI?
Sledeći tekstU JAGODINI POSTAVLJENA NOVOGODIŠNJA JELKA

6 KOMENTARA

 1. velika je steta posle njega nema vise kralja. On je za sobom ostavio veliku kolevku koja ce ostati u njegovoj legendi bobane laka ti zemlja i pocivaj u miru nikad se vise nece roditi takav talenat…. pera drazevac

 2. Ode covek bezveze, kao da je sam sebi presudio, ne mogu reci da je bio prost, nije imao ko da ga nauci, ali prati ranu na nozi ribacom cetkom i deterdzentom, vodi ravno u smrt, i umro je od sepse ili teskog trovanja krvi, 24 sata posle toga.

 3. Ode Voz, tuzan sam skroz….

  Ziveo je i svirao je burno, cak na svoju stetu,
  sada ce da svira i na onom svetu.
  Veselio nas je, sad Boga veseli,
  mnogo sam se radovao kada smo se sreli.

  Da ti bude laka zemlja

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime