Rukometašice Jagodine u Norveškoj – zahvalnost Rukometnom savezu Srbije (RSS)

1

Poznato da je u ,,malim“ sportovima u Srbiji nema para i da su sponzori praktično nezainteresovani za ulaganja, ali potez Rukometnog saveza Srbije da finansira troškove puta i boravka ekipe ŽORK Jagodina u Norveškoj budi nadu da može drugačije nego do sada i bolje nego ranije da se izađe u susret klubovima koji predstavljaju svoju državu na međunarodnim takmičenjima, navodi ŽORK Jagodina u saopštenju medijima.

Sredstva nisu mala, reč je o nekoliko desetina hiljada evra, ali za tu nesvakidašnju i iznenađujuću odluku RSS stigla je zavalnost Grada Jagodina i ŽORK Jagodina. Gradonačelnik Ratko Stevanović se zahvalio predsednici RSS Mileni Delić na podršci da srpski ženski rukomet bude predstavljen u na što bolji način u zemlji svetskih, evropskih i olimpijskih šampiona, koja gaji i najbolji klupski rukomet.

-U ženskom rukometu sam blizu 15 godina, menjali su se ljudi na funkcijama u rukometu, ali do sada klubovi koji nastupaju u Evropi nisu imali ovakav tretman od strane RSS. Zaista potez vredan hvale, nema slučnih primera u region i šire. Velika pomoć za klubove u svakom smislu, ne samo finansijska, već i logistička. Zadovoljstvo klubova radom RSS i ovim činom, nadam se da će biti pretočeno kroz rezultate u Evropi, jer smo ranijih godina, u skladu sa niskim budžetima, uglavnom u prvim kolima završavali evrokupove, neki klubovi su odustajali od takmičenja. Nova energija u RSS daje i klubovima krila da što bolje predstave svoju državu i na međunarodim utakmicama. Naravno odmah smo se zahvalili svima u RSS, pre svega predsednici Mileni Delić koja sa mnogo empatije i razumevanja prati dešavanja u ženskom rukometu, kazao je predsednik ŽORK Jagodina Aleksandar Miladinović.   

Rukometašice Jagodine u nedelju 17. oktobra u 18 sati sastaju se u Bergenu u Norveškoj sa ekipom Tretnesa

Prethodni tekstAkcija dobrovoljnog davanja krvi u Rakitovu
Sledeći tekstJedan brat dopuzao do pola njive, drugi bio zaglavljen u kolima, niko s auto puta nije stao

1 KOMENTAR

  1. Mogli bi da objavite da su izgubile sa 29-26 u veoma uzbudljivoj i napetoj utakmici gde su naše devojke do poslednjeg minuta bile u prednosti i u poslednjim trenucima igre primile tri gola za poraz.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime