„RIMASTER“-PAŽLJIVO SMO BIRALI I IZABRALI PARAĆIN, NISMO POGREŠILI

0

Direktor švedske kompanje „Rimaster“ Tomas Stalnert i predsednik opštine Paraćin Saša Paunović potpisali su Ugovor o zakupu proizvodne hale 3.000 kvadrata u Industrijskom parku u Industrijskoj zoni “Zmič“.

 

„Za Paraćin će biti dobro da imamo veliku i stabilnu stranu kompaniju, koja ima  dobar odnos prema radnicima, što je veoma važno. To će biti veoma važno za građane Paraćina. Pored svih investicija koje imamo u oblasti malih i srednjih preduzeća, 80 preduzeća za šeat godina izgradilo je 103 objekta sa 76.000 kvadrata, obim Srpske fabrike stakla, zaposleno je mnogo ljudi. Sada imamo velikog poslodavca koji planira upošljavanje velikog broja radnika u narednim godinama, što će doneti dodatnu stabilnost loklanoj ekonomiji. Ako se ostvare planovi Rimastera, a verujem da hoće, ova kompanija postaće najveći poslodavac u Paraćinu i jedan od većih na teritoriji Pomoravlja“, kazao je predsednik Opštine Paraćin.

Kako je naveo Tomas Stalnert, direktor Rimastera, menadžment ove kompanije tražio je državu koja bi bili idealna za njihovo poslovanje i odlučio se za Srbiju a zatim su se odlučili za Paraćin.

„Naša iskustva govore da je najbolje pronaći manji grad za ulaganje gde ćemo napraviti tvz. familijarnu atmosferu i takve odnose graditi unutar fabrike. Naišli smo na fenomenalan prijem Paraćinaca i lokalnih vlasti za sve što nam je bilo potrebno. Dobili smo upravo ono što smo tražili“ rekao je Stalnert.

Rimaster proizvodi električne sisteme, kablovske setove za specijalna vozila i za teške građevinske mašine.

Ugovor su potpisali Tomas Stalnert, direktor Rimastera koji u Paraćinu već zapošljava stotinak radnika, i predsednik Opštine Saša Paunović.

Planirano je da Rimaster polovinom maja pređe iz sadašnje, iznajmljene hale, u novi objekat površine 3.000 kvadratnih metara u Industrijskom parku u Industrijskoj zoni Zmič, čija je izgradnja nedavno počela.

Opština Paraćin je investitor, a vrednost radova je oko dva miliona evra.

„Planiramo da dugo radimo u Srbiji i zato je ovaj novi objekat veoma bitan za nas. Nadam se da ćemo nastaviti sa povećanjem proizvodnje“, rekao je direktor Rimastera.

Predsednik Opštine Paunović je rekao da očekuje da se deo investicije vrati kroz zakup, ali da je važnije što će veliki broj Paraćinaca raditi u toj kompaniji.

 

Prethodni tekstJagodinac među osumnjičenima zbog pedofilije
Sledeći tekstŠkolica Pingpong – U ponudi i kursevi engleskog jezika

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime