Rezultati izbora u Ćupriji

0

Prema preliminarnim, nezvaničnim rezultatima Izborne komisije opštine Ćuprija, kandidat Koalicije „Zajedno možemo sve“ za predsednika Republike Srbije Aleksandar Vučić dobio je najveći broj glasova na biračkim mestima u opštini Ćuprija – 9.324. To je u procentima 66,47 odsto u odnosu na broj građana koji su juče izašli na izbore, odnosno 67,97 procenata u odnosu na broj važećih glasačkih listića.

Na drugom mestu je Zdravko Ponoš ispred „Ujedinjene Srbije“ sa 1.786, a treća kandidatkinja „Zavetnika“ Milica Đurđević Stamenkovski sa 748 glasova, dok je četvrti dr Miloš Jovanović, kandidat Koalicije „NADA“, koji je na 31 biračkom mestu na teritoriji opštine Ćuprija juče osvojio 715 glasova.

Kada se radi o izborima za Narodnu skupštinu Republike Srbije, izborna lista Aleksandar Vučić – “Zajedno možemo sve“ dobila je poverenje 7.248 građana opštine Ćuprija. U procentima, to iznosi 51,67 odsto u odnosu na broj građana koji su juče izašli na izbore, odnosno 53,49.

Na drugom mestu je lista Ivica Dačić – „Premijer Srbije“ sa 1.662 glasa, dok je na trećem mestu lista Marinika Tepić – „Ujedinjeni za pobedu Srbije“ sa 1.456 glasova. Slede Milica Đurđević Stamenkovski – Srpska stranka „Zavetnici“ sa 750 i dr Miloš Jovanović – „Nada za Srbiju“ sa 662 glasa.

Inače, ukupan broj građana opštine Ćuprija upisanih u birački spisak za jučerašnje izbore iznosio je 28.567, dok je svoje biračko pravo ostvarilo 14.028 građana.

Prethodni tekstVukadinović: Ivica Dačić i SPS veliki pobednici izbora
Sledeći tekstRezultati izbora u Svilajncu

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime