REKOVAC: NEMA ŽALBI NA ČIŠĆENJE PUTEVA

0

U toku protekla dva dana i danas zimska služba za održavanje lokalnih puteva teritorije Opštine Rekovac u potpunosti je operativna a prisustvo mehanizacije na terenu je dvadeset četiri sata dnevno, kaže se u saopštenju Štaba za vanredne situacije prekovačke opštine. „Rad zimske službe je u potpunosti koordinisan i istom rukovode predsednik Opštine Rekovac Predrag Đorđevićkoji je i komadant Štaba za vanredne situacije i vd direktora JP „Direkcija za urbanizam i izgradnju Opštine Rekovac“ Aleksandar Antić.Svi putevi prvog prioriteta su u svakom trenutku bili prohodni, bez dužih zastoja na putevima.

S obzirom na povećane snežne padavine na teritoriji Opštine Rekovac koje u pojedinim delovima opštine, brdskim predelima, karakteriše prisustvo jakog vetra koji stvara snežne nanose oko 1,5 metara, apsolutni prioritet prilikom čišćenja su opštinski putevi prvog reda u skladu sa usvojenim planom rada zimske službe. U više navrata tokom noći između nedelje i ponedeljka 18.01.2016. godine mehanizacija je čistila puteve i ostalih prioriteta pa se opet vraćala na puteve prvog prioriteta koji povezuju mesne zajednice i glavne puteve, zatim koje koriste hitne službe kao i ostali kritični putni pravci koji su po stepenu prioriteta prvi.
Zbog nepovoljnih vremenskih prilika mehanizacija je usmerena i na čišćenje lokalnih seoskih puteva koji vode do zaseoaka kako stanovništvo ne bi bilo odsečeno od glavnih saobraćajnica. Osnovni cilj je uspostaviti normalan javni prevoz tamo gde je predviđeno i omogućiti svim građanima iz sva 32 naselja da preko očišćenih glavnih saobraćajnica u svojim mestimamogu nesmetano da funkcionišu.
U toku prethodnih dana i noći nismo imali ni jednu primedbu ili poseban zahtev od strane hitnih službi niti nam je prijavljeno da je stanovništvo u nekim seoskim mestima uzgroženo zbog snežnih nanosa. Centar za socijalni rad ima 180 porodica a ukupno oko 400 korisnika novčane socijalne pomoći, o kojima vodi brigu.U okviru programa javnih radova koji organizuje Crveni krst Rekovac neporsedno pre snežnih padavina i svakodnevno u toku trajanja nepovoljnih vremenskih prilika redovno se obilazi 70 staračkih domaćinstava na teritoriji Opštine Rekovac i nema informacija da je bilo ko iz tih domaćinstava životno ugrožen.
Prema informacijama koje imamo danas je do svih javnih ustanova iz svakog mesta moguće doći kao i do lokalnih seoskih škola.
Na području opštine Rekovac na regionalnim putevima obavezna je upotreba zimske opreme i na pojedinim lokalnim putevima“ navodi se u saopštenju.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime