REBIĆ: PRIVEDENE 23 OSOBE

0

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je danas da su u sinoćnim protestima povređena 43 policijska službenika i 17 demonstaranata. Prema njegovim rečima, zapaljeno je pet službenih vozila, a privedene su i 23 osobe, prenosi Insajder.rs.

On je rekao da je policija „krajnje uzdržano postupala“ i da je upotrebila fizičku snagu tek onog trenutka kad je sila prema njima bila upotrebljena.

„Hemijska sredstva smo upotrebili tek oko 23 sata, kada je pretila opasnost da ponovo probiju kordon i uđu u Skupštinu“, rekao je Rebić, dodajući da je i konjica morala da reaguje.

On je rekao da je jedno lice uhapšeno zbog uništavanja imovine i da je zapaljeno pet službenih vozila i povređeno tri policijska konja, a uništena je, kako kaže, policijska oprema.  

Na pitanje kako će policija danas reagovati ukoliko se danas ponovi okupljanje građana s obzirom da je predsednik Srbije najavio da je od danas zabranjeno okupljanje više od pet osoba, Rebić je rekao da će policija primenjivati mere kao što je primenjivala u toku vanrednog stanja.

„Nećemo dozvoljavati okupljanja, za koje su jasno predviđene sankcije i kazne“, istakao je Rebić.

Prethodni tekstPOLICIJSKI ČAS OD PETKA
Sledeći tekstTRI MERE KOJE VAŽE ZA BEOGRAD

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime