Rat naprednjaka oko direktorskih mesta, bivša direktorka ne da fotelju novom direktoru

0

Rešenjem ministra prosvete novi direktor OŠ „Vožd Karađorđe“ u Kušiljevu u opštini Svilajnac, imenovan je Saša Pavlović. Iako je danas trebalo da mu bivša direktorka uruči rešenje, to se nije dogodilo.

„Bivša direktorka Violeta Bogićević odbila je danas da mi uruči rešenje. Rekla mi je da ju je zvao pomoćnik ministra privatno i da joj je rekao da sve to sačeka. Onemogućila mi je da preuzmem rešenje koje je lično ministar potpisao. I bivša direktorka i ja smo članovi Srpske napredne stranke pa me ovaj njen potez čudi i prilično je nejasan. Ja sam onaj koji treba da preuzme direktorsko mesto na mandatni period od četiri godine. Po zakonu meni mora da bude uručeno to rešenje“ kaže Pavlović.

Direktorka je kako Pavlović kaže od danas na godišnjem odmoru. Ova direktorka došla je u žižu javnosti kada je, kako su preneli mediji, prepravljala ocene u elektronskom dnevniku zbog čega je prosvetna inspekcija izvršila nadzor nad ovom prosvetnom ustanovom. Upućeni u dešavanja u Svilajncu kažu da su dve struje naprednjaka u ovoj opštini odavno u sukobu i da je ovo samo još jedan dokaz da ova stranka ne nastupa jedinstveno i da rat za direktorska mesta traje. 

Prethodni tekstPreinačena odluka – vozaču sa Karaburme određen pritvor
Sledeći tekstProsečna plata u Jagodini 53.000 dinara

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime