RASPISAN JE 13. KNJIŽEVNI KONKURS „ANDRA GAVRILOVIĆ 2022“

0

Resavska biblioteka u Svilajncu raspisala je 13. Književni konkurs „Andra Gavrilović 2022“ za književno stvaralaštvo na srpskom jeziku u oblasti književne kritike i propovetke. Rok za prijavljivanje traje do 30 decembra.

Književna nagrada dodeljuje se ravnopravno u obe kategorije i sastoji se od povelje i novčanog iznosa. Na konkurs se mogu slati radovi koji nisu ranije objavljivani, ni u elektronskoj formi.  Preporučeni obima rada je od 5000 do 20000 karaktera za pripovetku, odnosno 4500 do 10000 karaktera za književnu kritiku ili 15000 do 20000 karaktera za esej. Za nagradu u oblasti književne kritike mogu se slati osvrti, prikazi, eseji na dela objavljena nakon 2010 godine.

Učesnici šalju radove putem imejl- adrese [email protected] koji treba da sadrži dva dokumenta, u prvom rad potpisan šifrom u drugom šifra i njeno razrešenje (ime, prezime autora i kontakt broj telefona ili imejl – adresa). Ukoliko se konkuriše u obe kategorije potpisuje se istom šifrom.

Žiri u sastavu dr Vladan Bajčeta iz Instituta za književnost i umetnost, Tatjana Janković, književnik i Olivera Mijailović, bibliotekar Resavske biblioteke u Svilajncu izdvojiće najuspešnije radove koji će biti objavljeni u zborniku „Crte i reze 13“. Rezultati konkursa biće saopšteni javnosti početkom februara 2023. godine, a dobitnicima će nagrade biti uručene na svečanosti u Svilajncu u martu, kada će biti i promovisan zbornik sa odabranim radovima.

Za više informacija o ovom književnom konkursu možete se obratiti Resavskoj biblioteci na telefon 035/321531 ili na imejl – adresu književnog konkursa. Sve informacije dostupne su i na blogu „Andra Gavrilović“.

Prethodni tekstU subotu Novogodišnji humanitarni bazar i mini koncert
Sledeći tekstRukometaši Jagodine dočekali valjevski Metalac i neočekivano izgubili 2 boda

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime