Radnik poginuo, poslodavac ga prijavio posle nesreće?

1
Radnik N.Đ. poginuo je u četvrtak na gradilištu stambeno-poslovnog objekta u Jagodini. U trenutku teške povrede od koje je istog dana preminuo u KC „Kragujevac“, nesrećni građevinac nije bilo prijavljen na obavezno socijalno osiguranje. Tu prijavu poslodavac, građevinska radnja AK COMPANY VL Vlasotince, podneo je na dan tragedije, 22. oktobra u 14:48 časova, nepun sat nakon pada, prenose mediji. 
– U momentu nastanka povrede na radu, N.Đ. nije bio prijavljen na obavezno socijalno osiguranje. Prijavu na obavezno socijalno osiguranje za N.Đ. poslodavac Ana Kostić, preduzetnik, građevinska radnja AK COMPANY VL Vlasotince, podnela je dana 22. oktobra 2020.godine u 14.48 časova, nakon što se dogodila povreda na radu N.Đ, stoji u odgovoru Ministarstva koji je objavio portal Centralmedia. 
Inspektori su utvrdili da na radnoj platformi nije bila obezbeđena zaštitna ograda.
Mediji prenose da je u poslednje tri godine i devet meseci inspekcija rada izvršila 244.608 nadzora i utvrdila da je „na crno“ radilo 56.843 lica.
Prethodni tekstPALMA OTVORIO ISTORIJSKO TURISTIČKI KOMPLEKS “KOČIN HRAST” U KOČINOM SELU KRAJ JAGODINE
Sledeći tekstBol u stomaku u trudnoći – mogući uzroci

1 KOMENTAR

  1. Izvršiti prodaju firme i imovine vlasnika, i sav novac koji firma poseduje, zajedno sa novcem od prodaje, dodeliti porodici poginulog. Vlasnika osuditi za ubistvo i dati mu doživotnu zabranu otvaranja firme.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime