Protest novinara ispred TOK-a: Pantićeva porodica, medijska zajednica i srpsko društvo predugo čekaju pravdu

0

„Pronađite ubice novinara!“, poručile su na protestu koji je organizovalo Udruženje novinara Srbije (UNS) kolege dopisnika „Večernjih novosti“ iz Jagodine Milana Pantića koji je ubijen pre više od 22 godine.

Protest je održan ispred Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK) koje više od godinu dana razmatra da li će preuzeti nadležnost u slučaju ubistva Pantića.

Potpredsednica Udruženja novinara Srbije (UNS) Olivera Milošević podsetila je da je Milan Pantić ubijen u ulazu zgrade u kojoj je živeo, nekoliko koraka od svog stana, i to, kako je dodala, samo zato što se usudio da radi svoj posao.

„Kada se prošle godine ‘predmet Pantić’ iz Jagodine preselio u Beograd, javio se tračak nade da će pravda ipak stići ubice i nalogodavce. A šta imamo nakon 15 meseci? Ništa. Mrtav slučaj“, istakla je Milošević.

Ona je podsetila da je UNS svaki put kada je pitao TOK da li će preuzeti slučaj dobijao odgovor da se razmatra obimna dokumentacija i da odluka još nije doneta. Za izjašnjenje, kazali su UNS-u, ne postoji zakonski rok koji ih obavezuje, ali su dodali „da će se truditi da to bude što pre“.

„Kada je to ‘što pre’ i koliko je još vremena potrebno? Da li je 15 meseci malo za odluku o nadležnosti? Možete li obavestiti javnost dokle ste stigli i gde je zapelo? Izađite i recite gde su vas odveli svi materijalni dokazi koji su vam dostavljeni! Znamo da ste svesni, baš kao i mi, da je jedina mogućnost da se ovo ubistvo reši ako preuzmete slučaj i sprovedete istragu. Da li to neko sprečava? Ko? Zbog čega? Tražimo i tražićemo odgovore!“, rekla je Milošević.

Ona je istakla da Pantićeva porodica, medijska zajednica i srpsko društvo predugo čekaju pravdu. 

cenzolovka.rs

Prethodni tekstDačić, Palma i Ivan Karić potpisali koalicioni sporazum za parlamentarne i beogradske izbore
Sledeći tekstTragedija u rudniku „Lubnica“ JP PEU Resavica

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime