PROTEST I OVAJ PUT PODRŽALI JAGODINSKI NOVINARI

0

Protest pod sloganom „Novinari ne kleče – Još ste nam ostali dužni“ održan je sinoć ispred zgrade Vlade Srbije, kao i na jagodinskom skveru.

Predstavnici Inicijative „Novinari ne kleče“ prethodno su danas predali spisak zahteva za premijera Aleksandra Vučića a na protestu su najavili da će uskoro slični zahtevi biti upućeni i ostalim relevantnim institucijama u zemlji.

Pismo sa zahtevima upućeno je i ministrima unutrašnjih poslova, rada i zapošljavanja, finansija, privrede, kulture i informisanja, kao i potpredsednici Vlade Srbije i predsednici Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorani Mihajlović.

U pismu premijeru i resornim ministrima, zatraženo je da inspekcija rada ispita tvrdnje o prisiljavanju novinara da se učlane u Srpsku napednu stranku kako bi zadržali posao, kao i navode o zlostavljanju zaposlenih u pojedinim medijima.

Novinari od premijera i ministara traže i da se ispita koji mediji mesecima ne isplaćuju zarade i pod kakvim ugovorima rade zaposleni.

Inicijativa zahteva od ministra privrede Željka Sertića da akcije medija, čija privatizacija nije uspela, budu podeljene zaposlenima i da ispita regularnost nedavnih privatizacija.

Od ministra finansija Dušana Vujovića, okupljeni u toj inicijativi, zatražiće da sprovede kontrolu zakonitosti dodele novca iz budžeta lokalne samouprave medijima.

Prethodni tekstPREMINUO CALE JANKOVIĆ KOME SU GRAĐANI I MILAN BIŠEVAC SKUPILI NOVČANU POMOĆ
Sledeći tekstRODITELJI SE ORGANIZOVALI DA ZAUSTAVE PROFILE SA MONTIRANIM PORNOGRAFSKIM MATERIJALOM

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime