PROF DR PETAR KOČOVIĆ: MARKOVIĆ PREPORODIO JAGODINU

0

Priznanja „Najevropljanin“ , koja dodeljuje Prva evropska kuća u Beogradu, uručena su u svečanoj sali Skupštine grada Beograda laueratima za 2016. i 2017. godinu. Ova nagrada dodeljuje se već 18 godina zaslužnim pojedincima i institucijama koji promovišu evropske vrednosti u Srbiji. Dosadašnji dobitnici su, između ostalih i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i šef srpske diplomatije Ivica Dačić, kao i veliki broj uglednih ličnosti iz sveta politike, privrede, sporta, kulture … Nagradu ”Najevropljanin” za razvoj lokalne samouprave za 2017. godinu dobio je predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

prof dr PETAR KOČOVIĆ :

MARKOVIĆ PREPORODIO JAGODINU

Obrazlažući dodelu nagrade Draganu Markoviću Palmi, predsednik Odbora za nauku i nove tehnolgije Prve evropske kuće, profesor doktor Petar Kočović je rekao :

“Jagodina je pod rukovodstvom Dragana Markovića Palme postala jedan od  najatraktivnijih i najpopularnijih gradova u Srbiji. Kombinacijom brzog razvoja infrastrukture, preduzetništva i socijalnog davanja bez presedana, Marković je postao omiljena ličnost za veliki broj građana koji ga u tom smislu podržavaju. Gospodin Marković je preporodio grad Jagodinu u privrednom, kulturnom, obrazovnom, sportskom, socijalnom i zdravstvenom smislu” rekao je prof dr Petar Kočović

najevropljanin

PALMA :

JA I DAČIĆ UVELI SRBIJU U LIGU EVROPE, A VUČIĆ U LIGU ŠAMPIONA

“Ovo priznanje koje se dodeljuje već 18 godina predstavlja satisfakciju ne samo dobitnicima, već svakom pojedincu koji se bori za ulazak Srbije u Evropsku uniju i poštovanje evropskih vrednosti, ali i srpske tradicije. Siguran sam da svi nagrađeni večeras, iako su dobitnici “Najevropljanina“, neće da se uobraze i zaborave srpsku tradiciju, jer ako je UNESCO uvrstio srpsko kolo u red nematerijalne kulturne baštine, što bi mi koji živimo u Srbiji zaboravili da govorimo o srpskoj tradiciji i porodici“, rekao je Marković, koji se u ime svih dobitnika obratio prisutnima. “Kada govorimo o porodici, u Evropi je to možda malo drugačije. Kada dete napuni 18 godina oni kažu idi da živiš u drugi stan, a mi srpski domaćini hoćemo da porodice žive sa nama, da deca žive sa nama” , poručio je Marković.

„Imamo sreće što živimo u državi koja nikada nije bila popularnija u međunarodnim odnosima i za to ima mnogo dokaza. Pre tri dana su u Srbiji bili premijeri Rumunije, Bugarske i Grčke i naši odnosi sa njima su bratsko-prijateljski. Nemačka, Mađarska i mnoge druge zemlje podržavaju Srbiju na putu ka Evropskoj uniji, a turski predsednik je kao nijedan turski predsednik do sada govorio o našoj zemlji tako lepo” istakao je Dragan Marković Palma.

“Ivica Dačić i ja smo presekli 2008. godine da se u Srbiji napravi proveropska vlada i mi smo uveli Srbiju u Ligu Evrope, a Aleksandar Vučić je uveo Srbiju u Ligu šampiona.

Ja sam 2008. godine rekao da se patriotizam ne sipa u traktor, ali se ne sipa ni Evropska unija, sipa se nafta. I mi se za to zalažemo za evropske ekonomske vrednosti i ja se borim za ekonomski patriotizam i nacionalni pragmatizam” zaključio je Marković.

ANTIĆ : PALMA OD JAGODINE NAPRAVIO MALO ČUDO

“ Želim da iskažem svaki kompliment žiriju koji je prepoznao višegodišnji politički rad Dragana Markovića Palme koji je zaslužan da se na najkonkretniji način u Srbiji dese različite promene. Od Jagodine je napravio pravo malo čudo gde se Srbija bez dileme najbrže razvija, ali na jedan human i odgovoran način, upravo u skladu sa onim što predstavljaju evropske vrednosti” , rekao je ministar energetike i rudarstva u Vladi Srbije Aleksandar Antić.

Dobitnici nagrade “Najevropljanin” za 2016. godinu su :

za evropske integracije direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije Mirjana Čizmarov

za oblast privrede generalni direktor nemačke kompanije Simens u Srbiji Udo Ajhlinger

za preduzetništvo Sekretar Sektora za preduzetništvo Privredne komore Srbije Branislava Simanić

za mendažment generalni direktor kompanije “Trajal” iz Kruševca Miloš Nenezić.

Dobitnici nagrade “Najevropljanin” za 2017. godinu su :

u oblasti ekonomije predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež

za razvoj lokalne samouprave predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma

za program razvoja direktor farmaceutske kuće “Esense” Nenad Đorđević

za Projekat iz oblasti metropolitenskog urbanizma, glavni urbanista grada Beograda Milutin Folić

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime