PRIVREDNI SUD OBUSTAVIO POSTUPAK STEČAJA U STAKLARI

0

Privredni sud u Kragujevcu doneo je rešenje o obustavljanju prethodnog stečajnog postupka u “Srpskoj fabrici stakla” u Paraćinu jer je predlagač stečaja, firma “Veksilum Balkan”, povukla predlog za pokretanje stečajnog postupka

Rešenje o tome istaknuto je na elektronskoj tabli Privrednog suda, a potpisao ga je predsednik tog suda i stečajni sudija Branislav Jovović.

Agonija zaposlenih u paraćinskoj Staklari trajala je više od godinu dana. “Veksilum” je podneo rešenje za otvaranje stečaja 18. aprila prošle godine zbog navodnog duga koji je, sa kamatama, dostigao sumu od 47 miliona evra. Zbog utvrđivanja postojanja stečajnog razloga, Sud je najpre 4. maja pokrenuo prethodni stečajni postupak, da bi, nakon prvog ukinutog rešenja, stečaj bio otvoren 20. septembra prošle godine. Privredni apelacioni sud, po žalbi, ukida ovo rešenje i vraća ga Kragujevcu na ponovni postupak, kragujevački sud ponovo otvara stečaj, ali je usledilo novo ukidanje 7. marta. Nakon toga održano je nekoliko ročišta, “Veksilum” je čak tražio izuzeće stečajnog sudije, što je odbijeno, da bi 23. novembra neočekivano povukao predlog za stečaj paraćinske fabrike.

novosti.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime