PRIVEDEN JOŠ JEDAN DIREKTOR U RESAVICI!

0

Komercijalni direktor JPPEU Resavica V.J. priveden je danas pred radnicima u sali za sastanke. On je kao i direktor rudnika Vladan Milošević koji je ranije uhapšen, lišen slobode zbog sumnje da je uzimao mito. Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da su ova dva slučaja povezana. V.J. je kao i Milošević član Srpske napredne stranke.

Osumnjičeni je uhapšen po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal zbog sumnje da je primajući mito „pribavio protivpravnu imovinsku korist veću od 7.000 evra i građevinski materijal vredan 380.395 dinara“.

U nastavku akcije na suzbijanju korupcije u javnim preduzećima, pored Vojkana Jankovića „krivična prijava biće podneta i protiv još dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo davanje mita“.

„Postoje osnovi sumnje da je Vojkan Janković tokom 2014. zahtevao da se po osnovu odobrene i obavljene isporuke uglja privredenom društvu u kome je jedan osumnjičeni za davanje mita bio odgovorno lice, njemu kao nagrada isplati iznos od tri evra po toni isporučenog uglja“, navodi MUP.

Navodi se i da je „po tom osnovu osumnjičeni primio je 7.000 evra, a da je novac preuzimao u svojoj kancelariji, ugostiteljskim objektima ili parkinzima“.

U saopštenju se navodi i da je „po istom osnovu Vojkan Janković od osumnjičenog za davanje mita, dobio građevinski materijal u vrednosti od 50.000 dinara, koji je prevežen na njegov plac u blizini Paraćina“.

foto Tanjug

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime