PRIVATIZCIJA MEDIJA – PROMAŠAJ!

0
ORBOVIC NOVOSTI
Ljubisav Orbović

Privatizacija medija je jedan od najvećih promašaja u privatizaciji u Srbiji, izjavio je u sredu predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović.

„Lokalni mediji u kojima je vršena privatizacija su promenili svoju namenu, očito da je privatizacija bila više zbog neke imovine nego što je bilo namere da ti mediji funkcionišu i rade u nekom narednom periodu, i to je prosto neprihvatljivo“, rekao je Orbović u Jagodini na sednici Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije za Pomoravski okrug.

On je rekao da svaka sredina ima pravo da ima jedan medij koji bi pružao informacije o dešavanjima u toj sredini i da „to ne treba da bude privilegija samo velikih gradova“.

Orbović je ocenio da predloženi model privatizacije medija ne vodi računa o interesu kupca „u tom prvom momentu“ i o tome da li kupac ima cilj da nastavi da se bavi tom delatnošću.

„Bez sagledavanja tih dimenzija mislim da privatizacija ne bi smela da se vrši“, izjavio je Orbović.STR32.QXD

Prema njegovim rečima, lokalne uprave bi morale da imaju veću ulogu oko privatizacije lokalnih medija i da nastave da funkcionišu „tako što će lokalne medije zadržavati oko sebe“.

Orbović je ocenio i da se ne sme dozvoliti da fabrike iz metalskog kompleksa odu u stečaj i propadnu ukoliko ne bude zainteresovanih kupaca.

Beta

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime