PREMINUO BOKI MILOŠEVIĆ

0

Poznati srpski klarinetista Božidar Boki Milošević preminuo je sinoć u bolnici u Beogradu u 87. godini. Milošević je bio šef Narodnog orkestra RTS-a, profesor Muzičke škole „Josip Slavenski“ i član Beogradske filharmonije.

„Za mnoge veliki umetnik, za nas samo tata. Putuj Božidare ljube te ćerke tvoje“, napisala je najstarija ćerka ovog poznatog umetnika, Gordana.

Božidar Boki Milošević je bio simbol odlične muzike i uspešne višedecenijske muzičke karijere. Osim toga, on je bio i tata Gordane, Tijane, Ksenije i Milana.

Tijana je poznata violinistkinja. Udata je za perkusionistu Zorana – Kikija Cauševića sa kojim ima dvojicu sinova Aljišu i Arena. Šira publika je poznaje i po nastupa sa Evovizije kada je bila deo tima Željka Joksimovića (pevač je te godine na ovom muzičkom takmičenju osvojio drugo mesto).

Ksenija je, takođe, violinistkinja i pevačica, udala se za kompozitora Sašu Miloševića Mareta i sa njim je dobila sina Vanju. Kada je u pitanju Bokijev sin Milan, on je magistrirao flautu (i tata Božidar je magistar) i radi kao profesor na konzervatorijumu u Vankuveru.

Ćerka Gordana se nikada ne pojavljuje u javnosti. Diplomirala je pravo i sa porodicom živi u Americi. Bavi se advokaturom, a iza sebe ima dugogodišnju karijeru u diplomatiji. Radila je u najre u američkoj ambasadi u Beogradu, a onda je prebačena u Budimpeštu. Dobila je tamo ponudu da ode za Ameriku, i iskoristila je tu šansu Udata je za Radovana, bivšeg člana grupe „Zana“.

– Moram jedno da naglasim: svaki čovek, bez obzira na to kojim se poslom bavi, koliko je uspešan u svojoj karijeri i u ličnom životu, niko je i ništa ako nije uspeo da od svoje dece napravi prave uspešne i ostvarene osobe – pričao je Milošević o porodici.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime