PREMINULA VESNA ARSIĆ, VODITELJKA TELEVIZIJE JAGODINA I UREDNICA RADIJA

0

Juče, 13.novembra u 59.godini života, posle kratke bolesti srca i krvi, preminula je urednica Radio Jagodine i voditeljka Dnevnika TV Jagodina Vesna Arsić. Kolege iz Javno informativnog preduzeća „Novi put“ iz Jagodine uputili su poslednji pozdrav dugogodišnjoj koleginici. Sahrana Vesne Arsić biće obavljena u ponedeljak 16.novembra u 11 30 na Novom groblju u Jagodini.

„Dobar dan. Ja sam Vesna Arsić, pratite Dnevnik Radio Televizije Jagodina, sledi pregled događaja koji su obeležili današnji dan“ – ovako je gotovo svakodnevno počinjala centralna informativna emisija Dnevnik, kada ga je čitala naša draga, dugogodišnja koleginica Vesna Arsić koja je prerano i prebrzo preminula, juče (petak 13.11.2015.) u rodnom Nišu, gde je bila na lečenju. I pošto ništa u životu nije slučajno tako ni činjenica da je naša Veca s ovoga sveta otišla baš iz grada u kome je ugladala svetlost dana. Skoro čitav svoj radni vek provela je u JIP „Novi put“. Od spikera na Radio Jagodini prepoznatljivog glasa jednog od zaštitinih znakova ovog medija preko urednika muzičkog programa do voditelja Dnevnika i autora emisija o kulturnom nasleđu i tradiciji našeg kraja, tekla je, uzlaznom putanjom karijera naše Vesne Arsić koju smo iz milošte zvali „gospođa“ i „šefica“. Otmenog držanja, zvokog glasa, vesele naravi plenila je vojom pojavom, stilom i originalnošću. Volela je svoj poziv, poštovala nas, sa kojima je radila, ali je pre svega živela za svoju porodicu, svoju decu, ćerke Anju i Ivu, unučiće Novaka i Noru, supruga Ninoslava…

Volela je naša Veca i muziku. Muzički obrazovana, davala je časove klavira koji je nekada rado svirala mladim talentovanim đacima. Prepoznavali su je ljudi na ulici, uvek ljubaznu i nasmejanu, dok je uživala u šetnjama gradom sa decom. Kao veliki vernik nedoljom je redovno odlazila u crkvu na službu, a jedno vreme i pevala u crkvenom horu.

Bila je uzor i primer za ponos, kako u porodici, tako i na poslu. Brojala je godine, mesece i dane, kada će da ode u penziju, koju na žalost nije dočekala. Izdalo ju je njeno veliko srce u kome je uvek bilo mesta i razumevanja za sve. Otišla je tiho i nečujno, onda kada je najviše trebalo da živi. Ostavila je neizbrisiv pečat i trag u našoj informativnoj kući, gde mi još uvek ne možemo da verujemo da nema naše Vesne! Veco, počivaj u miru! Neka ti je večna slava! Hvala ti što si bila sa nama i deo nas! Sećaćemo te se sa dužnim poštovanjem!

tvoje kolege iz JIP „Novi put“

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime