Predsednik opštine Paraćin: Srbija se mnogo ubrzano razvija

1

Video na kome predsednik opštine Paraćin, Vladimir Milićević (SNS) objašnjava meštanima sela Plana da se „Srbija mnogo ubrzano razvija i da nije pripremljena na ovoliko razvijanje“ postao je viralan posle emisije N1 „Ispod površine: Kraljevi asfalta„.

Milićević u ovom insertu pokušava da opravda eksploataciju kamena u kamenolomu Srbija puta dok meštani traže da miniranje eksplozivom prestane jer im urušava domove i puteve. Milićević traži od Planjana da imaju razumevanja za ogroman razvitak Srbije. Inače, meštani paraćinskih sela mesecima vode borbu za očuvanje planine Babe na kojoj se nalazi kamenolom. Njihovu borbu možete pratiti na fb strani „Odbranimo planinu Babu, Planu i Lešje“.

„Isteklo je uslovne dve godine za koje je investitor morao da ispuni sve uslove ( PDR, novi transportni put po zakonu sa svim što isti nosi i da isti održava, od magistralnog puta za Zaječar do samog pristupa kopa i to sve pre početka istraživanja a ovo je gruba eksploatacija), da dobije sve lokalne i republičke dozvole… Pošto nije ispunio uslove gubi svako pravo na rad, na spornom lokalitetu. Isto tako na istom lokalitetu ne može ni jedna firma da nastavi da radi. Na pitanje Aleksandru Antiću i predsedniku opštine u par navrata „Da li ste Vi za poštovanje zakona, DA ili NE?!“ nismo ni jednom dobili odgovor. Mi imamo dokaze da je svaki iskorak investitora i njegovog lokalnog i republičkog lobija bio mimo zakona! Predsedniče, imate rok 10 dana da zakažete termin i izadjete na tv duel sa argumentima sa nama ili dovodimo sva ekološka udruženja i ljude dobre volje tebi na vrata – u i ispred opštine“ navodi UG „Odbranimo planinu Babu, Planu i Lešje“.

 

Prethodni tekstNestorović predstavio Udruženje za zaštitu i unapređenje položaja dece
Sledeći tekstJagodina donela odluku o dočeku Nove godine na skveru

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime