PREDSEDNIK OPŠTINE HERCEG NOVI: JAGODINA JE TURISTIČKI I INDUSTRIJSKI BREND SRBIJE

0

„Mi ćemo u Herceg Novom da primenimo dobru praksu onoga što je Jagodina na čelu sa Draganom Markovićem Palmom uvela. Jagodina je postala brend Srbije i koristićemo njena iskustva. Prilikom naše posete Jagodini pre mesec dana uverili smo se da je Jagodina i turistički i industrijski brend. Dogovorili smo se da u narednom periodu naše službe završe proceduru oko bratimljenja Jagodine i Herceg Novog da bi potpisali taj dokument. Potencijali za privrednu i svaku drugu saradnju Herceg Novog i Jagodine su veliki “ , izjavio je predsednik opštine Herceg Novi, Stevan Katić.

Lider JS Dragan Marković Palma poručio je danas da Crnu Goru ne smatra kao tuđu državu ili inostranstvo.

“ Crnu Goru ne smatram kao tuđu državu ili inostranstvo. Naša delegacija kada je dolazila u posetu Herceg Novom, mi se nismo, kao što je to slučaj kada idemo u neke druge države, javili našem ministarstvu inostranih poslova, jer je za mene Crna Gora bratska teritorija. Građani Srbije su žalili kada je Crna Gora napustila našu zajednicu, ali mi poštujermo volju građana Crne Gore. “ , izjavio je danas u Herceg Novom predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom opštine Herceg Novi Stevanom Katićem.
 
“ U poseti Herceg Novom bila je 14 člana delegacija, od kojih 8 vlasnika velikih kompanija i svi zajedno zapošljavaju 2000 radnika. Mi se zalažemo za saradnju sa Crnom Gorom, odnosno da se vrati saradnja kao što je nekada bila. Da Crnoj Gori prioritet bude Srbija, te da za ono što uvozi prednost imaju proizvodi iz Srbije. Saradnja da bude paritena. Herceg Novi je grad koji ima dušu, ali isto tako ima i veliki deo obale koji nije iskorišćen. Vidim da se grade luksuzni hoteli, ali je potrebno da se ovde naprave i sadržaji pristupačni srednjoj klasi. Takođe se moraju napraviti drugi sadrćžaji jer ne može se živeti 12 meseci, od rada samo tri meseca kada je sezona. Mi smo obišli dve lokakcije gde bi u narednom periodu mogli letovati jagodinski učenici. Znate da grad Jagodina već 13 godina organizuje i plaća letovanje za svoje učenike čevrtih i osmih razreda osnovnih škola. Taj objekat u Buljarici je nešto stariji i zato tražimo novu lokaciju“ rekao je Marković.
„Ja takođe pozivam opoziciju u Herceg Novom i sve političke partije da se ne svađaju i da zajednički donose odluke. I zato pozivam delegaciju Herceg Novog da dođe u Jagodinu u intervalu od 05.11. do 25.12 , kada im odgovara i da dođu i predstavnici opozicionih stranaka. Naša delegacija je impresionirana prijemom i onim što smo ovde videli“ rekao je Marković.
MOLIM CRNU GORU DA PUSTI BRATISLAVA DIKIĆA DA SE BRANI SA SLOBODE
“ Ja molim nadleže organe Crne Gore da puste Bratislava Dikića da se brani sa slobode. Kada gledam snimke iz Crne Gore i pominju terorizam, ja nisam mogao da vidim da je Bratislav Dikić terorista. To je čovek koji je vojnik, a ne terorista. Pominje se osnovana sumnja, ali ne može biti osnovana sumnja godinu dana. Bratislav Dikić je bolestan čovek i boluje od karcinoma i zato još jednom molim nadleže organe Crne Gore da puste Bratislavba Dikića i ostale iz tog sluičaja da se brane sa slobode“ poručio je Marković u obraćanju predstavnicima crnogorskih medija.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime