PREDRAG MILANOVIĆ VODI SVILAJNAC I UBUDUĆE, NA MESTO ZAMENIKA POSTAVLJENA DRAGANA RADEVIĆ

1

Na konstitutivnoj sednici formirana je svilajnačka vlast koju će i nadalje voditi Predrag Milanović (lista Svilajnac čuva budućnost-14Predrag Milanović). Milanoviću je ovo drugi mandat na mestu predsednika opštine a od 2008-2012.godine bio je zamenik predsednika opštine. Mesto predsednika Skupštine opštine pripalo je tajnim glasanjem Vladanu Rajkoviću (SPS-JS), za njegovog zamenika postavljen je dr Miša Marinković (Svilajnac čuva budućnost Predrag Milanović). Na predlog predsednika opštine, za njegovog zamenika tajnim glasanjem izabrana je Dragana Radević (Svilajnac čuva budućnost-Predrag Milanović). Za članove opštinskog veća izabrani su:

1. Miroslav Nikolić
2. Danilo Vučković
3. Aleksandra Gogić
4. Dejan Vasilijević
5. Mikica Mikić
6. Miodrag Pavlović
7. Dragan Miljković

Lista „Svilajnac čuva budućnost-Predrag Milanović u novom skupštinskom sazivu imaće od ukupno 47 – 24 odbornička mandata i apsolutnu većinu, lista „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ imaće 19 mandata za odbornike, a koalicija SPS i JS osvojila je 4 odbornička mandata.

skup1Na današnjoj sednici SNS je bojkotovala učešće u izboru čenih ljudi skupštine tako što su odbornici ove stranke uzimali listiće za glasanje, ali umesto zaokruživanja ZA ili PROTIV, oni su listiće stavljali u džep. Tako je u glasačkim kutijama bilo samo 28 listića ZA što je bilo dovoljno za odlučivanje. U jednom trenutku, Milanović je pozvao odbornike SNS da učestvuju u izborima jer im je narod dao poverenje kako bi u skupštini sporovodili narodnu volju. Međutim, odbornici SNS nastavili su da na ovaj način bojkotuju rad skupštine.

„Nastavljamo gde smo stali, zahvaljujem na velikom poverenju koje nam je dato. Školstvo, infrastruktura, nauka, izgradnja, sve nastavljamo kako bi Svilajnac zadržao rejting koji smo izgradili. U toku je reforma javnog sektora, posebnu pažnju posvetićemo penzionerim koji su socijalno ugroženi. Spremni smo da sarađujemo sa svim odbornicima za dobrobit grada i naših građana. Sa Srpskom naprednom strankom nećemo praviti dogovor jer suštinski imamo različit program i ne slažemo se u ključnim tačkama“ rekao je Milanović.

1 KOMENTAR

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime