PRE DVE GODINE IZBOO POLICAJCE, SUĐENJE JOŠ NE POČINJE

0

Policijski sindikat Srbije apelovao na Viši sud u Jagodini, ali i nadležne u pravosuđu da spreče opstrukciju suđenja za pokušaj ubistva i napad na dvojicu policajaca u mestu Mijatovac kod Jagodine, za koje već dve i po godine nije održan nijedan pretres.

Sindikat navodi da je za dve i po godine bilo zakazano deset ročišta za napad na policajce Sretka Bulatovića i Dušana Antića, ali da nijedno do sada nije održano, već su sva odložena iz različitih razloga, prenosi Beta.

„Stalnim odlaganjem pretresa i kažnjavanjem požrtvovanih policajaca, kakvu poruku šalju sudije i policijski rukovodioci iz Policijske uprave Jagodina policajcima. Da li je to poruka da okrenu glavu i ne čuvaju građane od nasilnika, što se da zaključiti iz ponašanja nadležnih koji su im se odužili na ovakav način“, pitaju iz sindikata.

Sretko Bulatović i Dušan Antić napadnuti su i izbodeni nožem ispred jednog lokala u Mijatovcu, pokušavajući da spreče mladića koji je vitlao bokser-nožem da povredi goste. Oni su se tu zatekli i bili su u civilu jer nisu bili na službi, pokušali su da intervenišu i pozvali su napadača da preda oružje. Umesto toga, maloletnik je nasrnuo i na njih. Jedan pripadnik MUP teško je povređen jer je uboden u lice više puta, dok je drugi zadobio laku povredu butine

Protiv napadača Nemanje Uroševića, u tom trenutku maloletnika, podneta je krivična prijava za teško ubistvo u pokušaju nad više osoba.

Pored Uroševića u napadu je učestovao i njegov rođeni brat Stefan Urošević, protiv koga je podneta krivična prijava za napad na službeno lice.

I ovaj proces se do sada svaki put odlagao u sudu u Ćupriji, a suđenje posle dve i po godine od napada još nije počelo.

Prethodni tekstJOŠ JEDNO PORODIČNO UBISTVO
Sledeći tekstPRIJAVITE SE NA AUDICIJU ZA MLADE GLUMCE U SVILAJNCU

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime