Poziv za poslodavce – Uključite se u dualno obrazovanje

0

Do 15. januara 2024. svi zaintersovani poslodavci mogu podneti prijavu za uključenje u dualni model obrazovanja.

Od sledeće, školske 2024/2025. godine, u ponudi za realizaciju po dualnom modelu će se naći ukupno 83 obrazovna profila iz različitih područja rada, među kojima je 10 novih: vozač motornih vozila, tehničar računara, elektrotehničar za elektroniku na vozilima, tehničar za administriranje računarskih mreža, dekorater zidnih površina, tehničar elektronike i automatike, polagač obloga, kozmetički tehničar, mehaničar grejne i rashladne tehnike i poljoprivredni tehničar digitalnih tehnologija.

Poslodavci se prijavljuju putem veb portala Privredne komore Srbije http://portal.dualnoobrazovanje.rs/ Proces prijavljivanja poslodavaca obuhvata tri jednostavna koraka i ne oduzima puno vremena.

Prilikom prijavljivanja, osim kreiranja profila kompanije, poslodavci elektronskim putem podnose Izjavu o spremnosti za uključivanje u dualno obrazovanje, kao i Zahtev za akreditaciju. Prateću dokumentaciju za akreditaciju poslodavci dostavljaju najkasnije do 15. januara, elektronskim putem na mejl: [email protected] ili na adresu Privredne komore Srbije- RPK Kragujevac, Dr Zorana Đinđića 10/5, Kragujevac.

Sve prijave koje sadrže potpunu dokumentaciju biće objedinjene u Plan potreba privrede koji PKS zvaničnim putem dostavlja Kancelariji za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija. Konačnu odluku o strukturi upisa i odobrenim dualnim profilima doneće Ministarstvo prosvete objavljivanjem Konkursa za upis učenika u srednje škole, koji se očekuje krajem aprila 2024. godine.

Sve informacije i dodatna pojašnjenja o procesu uključivanja u dualno obrazovanje mogu se videti na sajtu www.dualnoobrazovanje.rs ili dobiti putem mejla [email protected] i telefona 034 338 077.

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime