PORESKA UPRAVA BLOKIRALA RAČUN VRTIĆA U SVILAJNCU, PROTIV DIREKTORKE PODNETA PRIJAVA

0
Opština Svilajnac saopštila je da je u predškolskoj ustanovi „Dečja radost“ došlo do zloupotreba a predsednik ove opštine Predrag Milanović rekao je da je direktorka vrtića nezakonito zapošljavala radnike zbog čega zaposleni nisu mogli da overe zdravstvene knjižice.
 
„Nama je jasno od samog starta šta se tamo dešava i sad se pokazalo da je tačno to što smo pričali mesecima unazad. V.d. direktorka PU „Dečja radost“ je kršila zakon u oktobru, došlo je do situacije da zaposleni nisu mogli da overe zdravstvene knjižice jer su neki ljudi bili protivzakonito zapošljavani i nisu mogli da prime plate iz budžeta. Završilo se tako što je Poreska uprava blokirala račun vrtića za taj iznos, a budžetska inspekcija podnela prekršajnu prijavu protiv v.d. direktorke vrtića. Mogu da kažem da je dobra stvar da radnici vrtića, pošto je prinudna naplata odradila svoje, imaju overene zdravstvene knjižice, a loša stvar je što ta naša ustanova očigledno ne ide putem kojim treba da ide. Jasno je svima da se tamo krši zakon, mi smo svi dužni da poštujemo zakon. Na žalost, u vrtiću se zakon kršio više puta i trenutno se tamo donose neke odluke koje nisu u skladu sa zakonom, videćemo da li će direktorka početi da primenjuje zakon ili će biti smenjena.“ – izjavio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.
Daliborka Mojsović (SNS) postavljena je za v.d. direktora ove ustanove pre 11 meseci. Za sada se Mojsović nije javno oglašavala ovim povodom.
 
Foto Vemic foto, Fondacija Djokovic
Prethodni tekstZA IZGRADNJU I REKONSTRUKCIJU RASKRSNICA I KRUŽNIH TOKOVA ŠEST MILIONA
Sledeći tekstDIREKTORKA VRTIĆA U SVILAJNCU KAŽE DA TRPI PROZIVANJE, PRITISAK I JAVNE PRETNJE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime