PONOVO ODLOŽENO ROČIŠTE ZA JAGODINSKU PIVARU

0

Sudija Privrednog suda u Kragujevcu Tatjana Todorović izjavila je da je ponovo odloženo ročište o postojanju stečajnog razloga za Jagodinsku pivaru.

Ročište je odloženo za 24.mart na predlog stečajnog dužnika i predlagača, a to je sada pravni sledbenik Agencije za privatizaciju, Agencija za vodjenje sporova u postupku privatizacije.

Odlaganje je zatražilo i Ministarstvo za privredu, zbog obimne dokumentacije koju moraju pregledati, objasnila je Todorović.

Zbog obimne dokumentacije, potrebno je još bar mesec da se kompletno izvrši uvid u dokumentaciju, a ako sada otvorimo stečaj, radnci neće moći da ostavre prava po osnovu socijalnog programa za koji su se izjasnili, dodala je Todorović.

„Prosto svi su se saglasili da je kratak rok, da ne mogu da stignu i da treba još mesec dana da se sklope kockice, da se radnicima izvrše isplate i mi onda možemo raditi“, rekla je Todorović.

Prvo ročište trebalo je biti održano 9.februara, pa je doloženo za 24. februar, zato što, „radnicima nije bio isplaćen socijalni program za koji su se izjasnili“.

Todorović je potsetila da su „svi radnici, njih 145 koji su se zatekli kada smo pokrenuli prethodni postupak“, potpisali socijalni program.

Otvaranje stečaja za Fabriku slada, piva, kvasca i bezalkoholnih pića A.D Jagodinska pivara, jednog od nastarijih preduzeća u Srbiji, osnovane 1852. godine, pokrenula je Agencija za privatizaciju.

„Stečajni razlog je trajnija nesposobnost plaćanja što znači da je račun stečajnog dužnika u dužoj vremenskoj blokadi“, objasnila je Todorović. Tekući račun Jagodinske pivare u blokadi je od 2.juna 2015. godine.

B92

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime