PONIŠTENI GLASOVI CRNE GORE I MAKEDONIJE!

0

Na zvaničnoj interet stranici Evrosonga danas je objavljeno da u finalnom glasanju za pesmu Evrovizije, nisu uručunati glasovi žirija Crne Gore i Makedonije, već da su bodovi dodeljeni isključivo na osnovu glasova publike.

Kako je kratko navedeno na sajtu, rezultati glasanja žirija Makedonije i Crne Gore isključeni su nakon konsultacija sa zvaničnim posmatračem glasanja, na osnovu odluke Izvršnog supervizora i predsednika referentne grupe.

Konkretan razlog za ovakvu odluku nije naveden, najavljeno je tek da će se o tome raspravljati u junu, na sastanku organizatora.

Po pravilima Evrosonga, glasovi žirija se ne računaju u slučaju tehničkih problema ili kršenja pravila.

Bojana Stamenov, koja je u glavnom gradu Austrije branila boje Srbije, pevajući pesmu „Beauty never lies“, plasirala se na 10. mesto, sa ukupno 53 boda.

Pobednik sinoć održanog jubilarnog, 60. Evrosonga je Švedska, a pesma „Heroes“ koju je izveo Mans Zelmerlov ponela je titulu najbolje kompozicije Starog kontinenta, na takmičenju u Beču. Drugu poziciju zauzela je Rusija, a treću Italija.

Glasanje je počelo najuspešnije baš za kandidatkinju Srbije, pošto je 12 poena dobila od Crne Gore, a potom je od Makedonije dobila 10 glasova.

ALO

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime