Poljoprivrednici: Izađi ministre, DS: Nedimović ne sme biti ministar u novoj Vladi

0

„Samo ćemo mirno da sednemo i da porazgovaramo ako izađe ministar, a ne da nam šalje policajce. Izađi ministre, izađi Aleksandre Vučiću, predsedniče države, dođite ovde i popričajte sa poljoprivrednicima ako vam je u interesu da poljoprivrednik u Srbiji ostane i da je hrani, Srbija koju vi kao uzdižete. Izađite, dođite ovde kod nas i problem će biti rešen u roku od 15 minuta“, rekao je poljoprivrednik Đorđe Grujić za 021.rs.

Predstavnici Inicijative za opstanak poljoprivrednika organizovali su protestnu vožnju iz Stare Pazove do Batajnice, kako bi pokazali nezadovoljstvo otkupnom cenom suncokteta i cenama goriva za poljoprivrednike.

Zahtevaju da otkupna cena suncokreta za tonu bude 700 evra kao i da imaju olakšice za gorivo.

„Dajemo ministarstvu rok od 48 sati da odgovore na naše zahteve u suprotnom ćemo radikalizovazi proteste“ rekao je za N1 predstavnik Inicijazive Radoslav Adamović.

Demokratska stranka podržala je danas proteste poljoprivrednika udruženih u Inicijativu za opstanak srpskog poljoprivrednika.

„Demokratska stranka zahteva da Vlada Republike Srbije izađe u susret zahtevima poljoprivrednika. Neophodno je da u predelima koji su pogođeni sušom Vlada proglasi elementarnu nepogodu i omogući određene pogodnosti koje proističu iz ove odluke. Takođe, zbog loših rezultata rada i velikog nezadovoljstva poljoprivrednika, jasno je da Branislav Nedimović ne sme biti ministar u novoj Vladi jer bi time svim poljoprivrednicima još jednom bila poslata poruka da država ne brine o njima, zaključuju demokrate u saopštenju.

Prethodni tekstSarina Međa bez vode
Sledeći tekstPlaninska trka “1. Beljanica Trail”

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime