Policijska uprava u Jagodini sprečava neovlašćenu prodaju i upotrebu pirotehničkih sredstava

0

Policijska uprava u Jagodini, koja pokriva i opštine Pomoravskog okruga, Ćupriju, Despotovac, Paraćin, Svilajnac i Rekovac, preduzela je sve mere kako bi se sprečila neovlašćena prodaja i upotreba pirotehničkih sredstava u tom delu Srbije, rečeno je danas Tanjugu.

Fizička i pravna lica, koja neovlašćeno prodaju piritehniku biće sankcionisana u skladu sa zakonom i biće im oduzeta pirotehnička sredstva.

Policija apeluje na građane da tokom predstojećih praznika ne kupuju pirotehnička sredstva od neovlašćenih osoba i na mestima koja za to nisu predviđena, kao što su pijace i ulične tezge.

Podsećaju da je Zakonom o prometu eksplozivnih materija izričito zabranjena upotreba pirotehnike u zatvorenom prostoru i na javnim mestima, gde se okuplja veći broj osoba, kao i prodaja pirotenike maloletnicima.

I izvođenje vatrometa mogu vršiti samo zato ovlašćena pravna lica, na odobrenoj lokaciji, uz rešenje koje je izdalo Ministasrstvo unutrašnjih poslova, napominu u PU.

U policiji upozoravaju da usled nepravilne upotrebe piritehnike može doći do teških povreda sa trajnim posledicama po zdravlje, nastanak požara i eksplozija kao i uznemirenja građana i narušavanje javnog reda i mira.

Prethodni tekstZa vikend – sneg
Sledeći tekstPrvojanuarska žurka u Ćupriji na trgu Dženan Lončarević

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime