Policija – Zakonom je izričito zabranjena upotreba pirotehnike na javnim mestima gde se okuplja veći broj osoba, kao i prodaja pirotehničkih sredstava maloletnicima

1

Policijska uprava u Jagodini apeluje na građane da tokom predstojećih praznika ne koriste pirotehnička sredstva, jer na taj način mogu povrediti sebe, ali i osobe u svojoj okolini.

Podsećamo roditelje da igra sa pirotehnikom može biti izuzetno opasna, može doći do teških povreda, opekotina, razderotina, povreda lica, šaka, a u težim slučajevima i do invaliditeta, ali i do požara i eksplozija.

Zakonom je izričito zabranjena upotreba pirotehnike u zatvorenom prostoru i na javnim mestima gde se okuplja veći broj osoba, kao i prodaja pirotehničkih sredstava maloletnicima.

Takođe, napominjemo da vatromet mogu koristiti samo za to ovlašćena pravna lica na odobrenoj lokaciji, uz rešenje koje je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ovlašćena službena lica u Policijskoj upravi u Jagodini aktivno preduzimaju sve mere i aktivnosti u skladu sa zakonom kako bi sprečili neovlašćenu prodaju i upotrebu pirotehničkih sredstava, a oni koje zateknu da neovlašćeno prodaju biće sankcionisani, a pirotehnika će im biti oduzeta.

 

Prethodni tekstVagon teretnog voza u kome se nalazi fosforna kiselina ispao iz šina na tek rekonstruisanoj pruzi kod Zaječara
Sledeći tekstNAJBOLJA RUKOMETAŠICA SRBIJE ZA 2022. KATARINA BOJČIĆ IZ JAGODINE

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime