POLICIJA: U JAGODINSKIM ŠKOLAMA KRADU SE TELEFONI

0

U osnovnim i srednjim školama Pomoravskog okruga, policija je prošle školske godine registrovala 380 raznih intervencija, a evidentirano je 11 krivičnih dela i 15  prekršaja, izjavila je policijski oficir za saradnju i odnose sa javnošću Policijske uprave u Jagodini Ana Milojević.

„Ni u jednom događaju nije bilo težih povređivanja, a najzastupljenija krivična dela bile su krađe, najviše, mobilnih telefona“, rekla je Milojević novinarima pre početka sastanka sa direktorima škola i predstavnicima Školske uprave, upriličenom pred početak školske godine. Ona je apelovala na učenike i roditelje, da ako imaju potrebu da nose telefone u školu, „da ih adekvatno čuvaju“.

Milojević je napomenula da nije bilo stradanja učenika u saobraćajnim nezgodama i istakla da će policija od 1. septembra, početka školske godine, imati niz aktivnosti na bezbodenosti dece i  istakla da će policija dežurati na pešačkim prelazima i mestima gde deca idu sat vremena pre i sat vremena posle nastave, kako bi deca bila bezbedna.

U okviru sastanka predstavljen je i projekat „Dečija olimpijada bezbednosti“ koji se uz Jagodinu još sprovodi u Valjevu, Kragujevcu i Vranju, a u čijoj realizaciji učestvuju i Crveni krst i Dom zdravlja.  Za vreme nastave i školskih aktivnosti, u prošloj školskoj godini, nije dolazilo do ometanja i remećenja javnog reda i mira koji bi izazvali veću pažnju i zabrinutost za bezbednost dece u školama, konstatovano je na sastanku Na području Pomoravskog okruga nalazi se 35 osnovnih, dve mešovite i 15 srednjih škola, sa oko 26.000 učenika, od kojih je šest osnovnih i devet srednjih škola pokriveno projektom “Školski policajac“, istaknuto je na sastanku.

Kako je navedeno, policija na sve bezbedonosne pojave u vaspitno obrazovnim ustanovama, kao i u njihovom okruženju, reagovala blagovremeno, a o događajima su se odmah obaveštavali članovi obrazovnih ustanova i roditelji.

Na zajedničkom sastanku pripadnika PU, Školske uprave i direktora osnovnih i srednjih škola, upriličenom pred početak školske godine, konstatovano je da je u prošloj školskoj godini „ostvarena bliska i intenzivna saradnja policije i škola koja će se nastaviti i u narednom periodu“. Saradnja sa Školskom upravom i školama je dobra, a policijski službenici koji obavljaju poslove školskog policajca su svojim angažovanjem doprineli povećanju stepena bezbednosti učenika i  zaposlenih u školama, ocenjeno je na sastanku.

Kurir

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime