POLICAJAC IZ JAGODINE ZLOUPOTREBIO SLUŽBENI POLOŽAJ

3

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, uhapsili su policijskog službenika S.C. (1970) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja tako što je osamdesetogodišnjem sugrađaninu omogućio kretanje na javnom mestu uprkos meri samoizolacije koja mu je izrečena po povratku u zemlju.

Sumnja se da je S.C., u svojstvu policijskog službenika Policijske uprave u Jagodini, po povratku sa posla, u policijskoj uniformi suprotno Uredbi o merama za vreme vanrednog stanja i ne postupajući po važećim uputstvima, tog sugrađanina otpratio od kuće do jedne banke u Jagodini.

Na upozorenje službenika banke da je odlukom nadležnog organa u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19 i insistiranje da osamdesetogodšnji muškarac napusti prostorije banke, S.C. je, kako se sumnja, zaposlene u banci doveo u zabludu da je tom muškarcu dozvoljeno kretanje u pratnji policije radi obavljanja novčane transakcije i da je njemu povereno da to uradi.

Na taj način, prekoračivši granice službenih ovlašćenja i ne vršeći svoju službenu dužnost, S.C. je tom muškarcu omogućio da obavi novčanu transakciju čime je doveo u opasnost zdravlje drugih ljudi.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Prethodni tekstU POMORAVLJU OBOLELO DEVET OSOBA, TESTIRANO 24
Sledeći tekstBROJEVI TELEFONA CALL CENTRA U JAGODINI

3 KOMENTARA

  1. Čovek nije u izolaciji ili karantinu pa da može da ugrozi bilo koga. Kako kad izađu subotom ili nedeljom – pa svi bi se porazboljevali. Veliki je procenat ljudi koji idu na posao pa što o njima ne brinete toliko, i ostali koji idu u prodavnice, banke isl.
    Čovek se, verovatno, ponašao po uputstvu za kretanje, pogotovu što je obezbedio pratnju, i trudio se da ne ugrozi sebe.
    Verovatno je morao da odradi sa bankom nešto što ne može na poverenje- ovlašćenje, a država ga uhapsila. I sad ako ga uhapse svejedno mu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime