POGINULO PETORO SRPSKIH DRŽAVLJANA I DVA MAKEDONCA

0

U lančanim sudarima jutros na auto-putu Beograd – Niš, poginulo je sedam osoba, petoro srpskih državljana i dva makedonska. Prema proceni policije, na mestu udesa, lakše i teže povrede je zadobilo 35 do 40 osoba, a oštećeno je preko 40 vozila, od kojih su neka potpuno uništena.

U Opštu bolnicu u Jagodini smešteno je sedam povređenih osoba — dvoje državljana Srbije i po jedan Nemac, Grk, Turčin, Albanac i Poljak. Jedna osoba je prebačena na Odeljenje neurohirurgije u Ćupriji, a ostale su zadržane u Jagodini, i radi se o hirurškim i ortopedskim povredama.

Auto put je sa obe strane bio zatvoren, sva vozila preusmeravana su na izlaz kroz Jagodinu. Saobraćajna policija je regulisala put. U jagodinskoj Opštoj bolnici alarmantno stanje. Na Odeljenju urgentne medicine haos.

„Od jutros je sedam lica primljeno. Svi imaju povrede glave, ekstremiteta, grudnog koša. Imamo pet stranih državljana, i to iz Turske, Poljske, Grčke, Nemačke, Albanije. Poljska ambasada poslala je prevodioca. Oni su za sada stabilno, ali nezahvalno je davati prognoze. Svi smo u stanju pune pažnje i pripravnosti“ kaže dr Vlada Nedeljković, načelnik Urgentne medicine Opšte bolnice u Jagodini.

Jedan od povređenih Grk, sa prelomima nogu zbrinut je na Odeljenju ortopedije. On ne govori ni jedan jezik osim grčkom i bilo je teško uspostaviti komunikaciju.

„U magli sam udario u vozilo ispred mene a zatim sam se prevrnuo. Sve mi je u kabini smrskano, nemam telefon ne znam kako da se javim porodici i nadležnima u firmi za koju radim“ rekao je on.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime