„PERO“ STANULOVIĆU, „ORFEJ“ PETROVIĆU I VUKAŠINOVIĆU

0
Jagodina, 23. juna 2017.- Grupna fotografija. Urucenjem nagrada, veceras je u Jagodini zavrsila 32. knjizevna manifestacija "Srpsko pero 2017". Nagradu "Srpsko pero", koja se sastoji od unikatne povelje, novcanog iznosa i umetnicke slike, dobio je mladi pesnik iz Pirota Andrija Stanulovic za pesmu "Arkanum", najbolju, po oceni zirija od 200 pristiglih na konkurs autora do 35 godina iz Srbije i Srba iz dijaspore koji pisu na srpskom jeziku. FOTO TANJUG/ DUSAN ANICIC/ nr

Uručenjem nagrada, sinoć je u Jagodini završila 32. književna manifestacija „Srpsko pero 2017“.

Nagradu „Srpsko pero“, koja se sastoji od unikatne povelje, novčanog iznosa i umetničke slike, dobio je mladi pesnik iz Pirota Andrija Stanulović za pesmu „Arkanum“, najbolju, po oceni žirija od 200 pristiglih na konkurs autora do 35 godina iz Srbije i Srba iz dijaspore koji pišu na srpskom jeziku.

Nagradu je uručio književnik iz Beograda Miljurko Vukadinović.

Nagradu „Zlatni orfej“ za „savremeni pečat i trajan doprinos srpskoj kulturnoj baštini“ a sastoji se od povelje i novčanog iznosa, podelili su književnici Miodrag Patrović iz Novog Sada i Veroljub Vukašinović iz Trstenika.

„Pomoravski orfej“ književna nagrada koja se dodeljuje za najbolje književna ostvarenja pisca iz Pomoravllja, Resave i Levča, uručen je dr Miletu Markoviću iz Zagreba, rođen u Jagodini, i Miletu Lazareviću iz Ćuprije.

Nagrada „Pergament“ za najbolju prvu knjigu, dodeljena je Nebojši Tatomiru, iz Beograda.

Sverčanost je održana u Narodnoj biblioteci u Jagodini i Klubu novinara Pomoravlje u Jagodini.

Književni festival „Srspko pero“ se tradicionalno održava pod pokroviteljstvom Skupštine grada Jagodine i Ministarstva kulture i informisanja.

Završnica 32. „Srpskog pera“ počela je 21.juna, promocijom knjiga Rade Stefanović, Dušana Aničića, Radivoja Ristića i Nenada Stefanović, a nastavljena 22. juna „Vidovdanskom večeri“, tradicionalnoj pesničkoj manifestaciji pesnika Pomoravlja i Srbije, posvećenoj Vidovdanu i Boju na Kosovu.

Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime