PEĐA TRAJKOVIĆ DOBIO NAGRADU „ČUDNI ZEC“ ZA ZBIRKU POEZIJE „SVAKOG PETKA, UTORKOM U SREDU“

0

Nagrada „Čudni zec“, koju po prvi put dodeljuje grad Niš za najbolju knjigu za decu u prethodnoj godini, biće dodeljena Peđi Trajkoviću za zbirku poezije „Svakog petka, utorkom u sredu“.

Peđa Trajković je pesnik, prozni i dramski pisac i prema mišljenju žirija jedan od najdoslednijih nastavljača tradicije Dušana Radovića u srpskoj književnosti za decu i mlade.

Nagrada koja će mu biti uručena za vreme trajanja Sajma knjiga u Nišu, posvećena je upravo Dušanu Radoviću, pesniku i književniku rođenom u Nišu. Napisana osobenim i nesvakidašnjim humorom, efektnim stihom i originalnim stilom, zbirka poezije „Svakog petka, utorkom u sredu“ predstavlja upečatljivo ostvarenje srpske književnosti za decu i mlade, u kome se na maštovit način sagledava svet – kažu organizatori. Ovom nagradom, dodaju, grad Niš upotpunjuje spisak književnih nagrada koje dodeljuje. Pored nagrade za poeziju „Branko Miljković“ i prozu „Stevan Sremac“, oni ovim pokreću nagradu za poeziju ili prozu posvećenu najmlađima, deci i omladini.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime