PAS NASTRADALE MARIJE ČAJETINAC PRONAĐEN U MIJATOVCU

0

Nakon tragične pogibje Marije Čajetinac sa kojom je u autu bio pas Žika, svi su tražili njenog ljubimca.

Znajući koliko ga je pokojna vlasnica volela, njena porodica i prijatelji smatrali su da su dužni da pronađu njenog vernog prijatelja sa kojim je podelila svoje poslednje trenutke života. Pas je uspeo da se izvuče i nestao sa kobne deonice puta, a Marijini najbližili želeli su, posle svega, da barem njega ugledaju živog.

Dva dana nakon strašne saobraćajne nesreće, ovaj žuća preplašeno i utučeno počeo je da obilazi dvorišta oko mosta.

Njegova prva stanica bila je domaćinstvo Despota Kojića (80). On nam je ispričao da je Žika bio jako miran, kada ga je pronašao u dvorištu.

– Samo je ćutao i neobično me je gledao, bio je tužan. Dao sam mu da jede, ali sam kasnije video da nije ni okusio hranu. Primetio sam da ima povodac i znao sam da je nečiji, da će ga neko tražiti – prisetio se svog susreta sa Žikom.

Despot je potom otišao da se vidi sa prijateljima i rekao im da će prijaviti psa policiji ako ga ujutru zatekne u svom dvorištu. Međutim, Žike ujutru nije bilo.

Nije otišao daleko, svega stotinu metara dalje, kod Jasminka Derviševića(55) na plac. On je čuo da nešto cvili u bašti, pa je otišao da pogleda o čemu je reč.

 Ugledao sam psa sa povocem, bio je jako uplašen. Drhtao je, dao sam mu hranu i vodu i ostavio ga sa mojim psima. Tada mi je došao drugar Vojkan, koji je rekao da je čitao na internetu da se traži neki pas, odveo sam ga da pogledamo Žiku i shvatili da je to taj pas – rekao nam je Jasminko.

Potom su se javili na oglas koji su Marijini prijatelji postavili, rekavši da misle da su ga pronašli.

Nakon sahrane, Marijine prijateljice su došle kod Jasminka a Žika je skočio na njih, bio je srećan. Prepoznao ih je.

Dok je Žika čekao da dođe neko od Marijinih najbližih, proveo je vreme kod Vojkana Atanaskovića (56), Jasminkovog prijatelja, jer je on morao na posao.

Kako nam je Vojkan rekao, večeras oko 20 časova, otac nastradale devojke došao je da preuzme psa, a taj trenutak bio je najdirljiviji koji je on video.

– Ne mogu da vam opišem koliko je to tužna scena bila, pas je bio srećan. Skakako je, kao da je bio spasen, ali Marijin otac je bio utučen. Strašna scena. Mogu samo misliti kako je njemu – ispričao nam je Vojkan.

Žika je bio presrećan kada je video Marijinog oca; Foto: Facebook/Olga Cvijic

On je dodao i da ga je otac Marija pitao „Koliko košta“, misleći na to što su spasili Žiku, na šta je Atanasković rekao „Ni govora, mi smo uradili samo ono što bi i svako ko je čovek“. Pas je jedva ušao u auto, kako kažu naši sagovornici, verovatno zbog prethodno pretrpljenog stresa.

Žika je sada na sigurnom, daleko od mesta tragedije koja je odnela život njegove vlasnice, ali najbliže onima čije Marijina smrt svakako najviše boli – kod njene porodice.

telegraf.rs

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime