Paraćin podneo prijavu protiv SNS zbog nestanka slatkih paketa za decu

0

Opštinsko veće SO Paraćin podnelo je krivičnu prijavu protiv aktivista Srpske napredne stranke u ovom gradu, koji su 12. aprila upali u zgradu opštine Paraćin, zbog nestanka desetak paketa za decu iz socijalno ugroženih porodica i decu koja na takmičenjima osvajaju nagrade. Paketi su se nalazili, kako se navodi u prijavi, u sali skupštine gde su se u prvo vreme smestili svi aktivisti ove stranke.

„U toku je podnošenje prijava zbog nestanka slatkih paketa za decu koji su otuđeni prilikom upada aktivista SNS u salu skupštine. Radi se o paketima koji se nalaze u kesama a u njima su slatki proizvodi paraćinskih proizvođača. Obično ih dajemo deci koja ostvaraju rezultate na takmičenjima, malim sportistima, socijalno ugroženima a poslednji put smo ove pakete delili deci iz Rusije koja su bila u poseti Paraćinu. Dakle, reč je o nasilničkom ponašanju, javnom skupu koji nije bio prijavljen uz otuđenje opštinskog inventara što su sve ozbiljni prestupi“ kaže predsednik opštine Paraćin, Saša Paunović.

Na snimku Fejsbuk televizije Paraćin vidi se da dve aktivistkinje SNS u rukama drže ove poklone, pa je i taj snimak priložen uz prijavu.

„Na snimku se vide dve aktivistkinje SNS koje su, sa ostalima ušle i sele u salu a zatim bez ičijeg pitanja uzele slatke pakete koje dajemo deci, virile šta unutra ima, okretale ih a zatim su paketi nestali. Da li je to pristojna Srbija? Ne bih da kvalifikujem ovaj događaj kao krađu dok se to ne utvrdi, ali pitamo se da li aktivisti SNS znaju za red i pristojnost? Uđete u nečiju kuću i pokradete mu stvari? Ili uzmete neki poklon koji je spremio za drugoga? Da ne govorim da se radi o slatkim paketima u kojima se nalaze čips, čokoladice paraćinskih proizvođača koji daruju deci iz socijalno ugroženih porodica i uspešnim đacima, sportistima svoje proizvode“ kažu u paraćinskoj opštini.

Opština Paraćin već je podnela prijave zbog održavanja javnog skupa bez prethodne prijave.

 

(Medijski sadržaji nastali su realizacijom projekta „Paraćin iz svakog ugla“ koji sufinansira opština Paraćin)

Prethodni tekstCene jaja i boja na jagodinskoj pijaci
Sledeći tekst„Električni orgazam“ u Jagodini – AKC 18. maj

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime