Pao mali avion u Batajnici, jedna osoba stradala

0

Jedna osoba je stradala prilikom pada malog aviona u Batajnici oko podneva. Vatrogasci su ugasili požar koji je tom prilikom nastao, a uviđaj je u toku. Rukovodilac letenja na sportskom aerodromu „13. maj“ Boško Todorović rekao je da je vodio taj let i potvrdio da je izgubio kontakt sa pilotom. Dodao je da se pretpostavlja da je uzrok pada aviona otkaz na komandama.

U Birou za saradnju s medijima RTS-u je rečeno da su policijske ekipe na terenu, uključujući i helikoptersku jedinicu MUP-a, kao i da su vatrogasci ugasili požar na letelici. Nebojša Petrović, iz Centra za istraživanje nesreća u vazdušnom saobraćaju rekao je za RTS da se radi o ultra lakoj letelici kod koje, prilikom udara, dolazi do zapaljivanja i da ne ostane mnogo delova sa kojima može da se utvrđuje šta je dovelo do pada.

Zbog toga će, navodi, istražni postupak trajati onoliko koliko je potrebno da se dođe do relevantnih činjenica šta je bio uzrok nesreće.

Aerodrom „13 maj“ nalazi se u Zemun polju, 10 kilometara zapadno od centra Beograda. Na Aerodromu je centar za obuku pilota ultralakih vazduhoplova.

 

Izvor RTS

Foto ilustracija

Prethodni tekstVučić: U naredne tri godine više od 100 fasada dobiće 28 gradova Srbije
Sledeći tekstGrujičić: Zabrana pušenja bi mogla da počne da se primenjuje 2024.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime