Palmi počasna zlatna medalja Grada Beča, koja se retko dodeljuje

0

Gradonačelnik Beča Mihael Ludvig uručio je predsedniku Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine i predsedniku parlamentarne grupe srpsko – austrijskog prijateljstva u Skupštini Srbije Draganu Markoviču Palmi počasnu zlatnu medalju za doprinos razvoju odnosa Srbije i Beča i Srbije i Austrije

U Skupštini grada Beča, gradonačelnik austrijske prestonice Mihael Ludvig priredio je prijem za delegaciju Srbije na čelu sa predsednikom Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine i predsednikom parlamentarne grupe srpsko – austrijskog prijateljstva u Skupštini Srbije Draganom Markovićem Palmom.

Gradonačelnik Beča Mihael Ludvig je tom prilikom Draganu Markoviću Palmi uručio počasnu zlatnu medalju grada Beča, za koju je rekao da se retko dodeljuje.

– Zahvaljujem Vam se na svemu što radite za vaš narod kao i za odnose Beča i Srbije i Srbije i Austrije. Zbog svega toga dodeljujem Vam počasnu zlatnu medalju grada Beča koja se retko dodeljuje. Beč kao Beč je u svetu na visokoj pozicii, ali verujem da možemo jedni od drugih dosta da učimo. Za nas je kao i za vas veoma važna borba protiv bele kuge, jer je Beč grad koji brzo raste i ako dolazi do pada nataliteta i smanjivanja broja ljudi, dolazimo do problema u svemu i u finansijskoj infrastrukturi. Veoma rado sam prihvatio Vaš poziv da dođem u Jagodinu i vrlo rado ću doći – izjavio je gradonačelnik Beča Mihael Ludvig.

Marković je svom domaćinu poklonio plaketu grada Jagodine kao i medaljon sa grbovima Jagodine i Srbije.

– Ovaj grb grada Jagodine Vam dajem, gospodine gradonačelniiče, da vodite računa o Srbima koji žive i rade u Beču, kao što je i tradicija u Beču. U Beču studira najviše studenata iz Srbije u Evropi, van Srbije. Mi smo trenutno u glavni grad Austrije doveli 850 ljudi i to je najveća delegacija ikada. Srbi koji žive i rade u Beču imaju najveću slobodu u Evropi. Zapazio samo da je u Beču odlično organizovano sve, pa i gradski prevoz. Želim da Vas informišem da je u Jagodini, gradu koji ima 80.000 stanovnika besplatan autobuski prevoz za sve građane. To nema u programu vaše Socijaldemokratske partije, ali to nisam patentirao i možete slobodno da koristite. Međutim, vas ne može niko u svetu da dostigne, jer ste napravili 220.000 stanova za socijalno ugrožene stanovnike Beča i Austrije. Svaka vam čast. Imate i odličan progam protiv bele kuge – rekao je Marković.

U Saveznom parlamentu Austrije u Beču održan prvi sastanak predsednika parlamentarnih grupa prijateljstva Srbije i Austrije u srpskoj i austrijskoj skupštini Dragana Markovića i Kristijana Kovačevića.

Palma: Albanci nisu problem samo Srbiji, oni su problem celoj Evropi

Predsednik Jedinstvene Srbje i Skupštine grada Jagodine i predsednik parlamentarne grupe srpsko – austrijskog prijateljstva u Skupštini Srbije Dragan Marković Palma nalazi se na čelu 850-člane delegacije koja u Beču boravi u organizaciji Skupštine grada Jagodine, a o trošku donatora od 4. do 6. marta. Prvog dana posete, politički deo delegacije imao je dva veoma važna sastanka. U Saveznom parlamentu Austrije u Beču održan je prvi sastanak predsednika srpsko-austrijskog prijateljstva u Skupštini Srbije i Austrije, Dragana Markovića Palme i Kristijana Kovačevića.

U srpskoj delegaciji bili su, između ostalih i državni sekretar ministarstva spoljnih poslova Srbije Ivica Tončev, poslanici SPS Dejan Radenković i Jedinstvene Srbje, Vojislav Vujić, Đorđe Kosanić, kao i ambasador Srbije u Austriji Nebojša Rodić, a u austrijskoj, pored Kovačevića i zamenik predsednika Slobodarske partije Austrije i šef poslaničke grupe u Saveznom parlamentu Johan Gudenus i poslanik te stranke Harold Štefan.

– U Austriji je od prvog marta stupio na snagu Zakon o zabrani terorističkih i fašističkih obeležja i organizacija, kao što su hrvatske ustaše i islamski ISIS i još neke, ali u tom zakonu nedostaje još jedna teroristička organizacija, a to je UČK i predlažem da Austrijanci izvrše izmene i dopune tog zakona i da u taj zakon dodaju i albansku UČK. Poznato je koliko je ta teroristička organizacija ubila i proterala Srba sa Kosova i Metohije. Noćas je oznaka UČK osvanula i na Konzulatu Republike Srbije u Beču. Koju to poruku šalju Albanci i Beču i Srbima? Poznato je da su Albanci, pored Srbije, zainteresovani i za delove Crne Gore, Grčke i Makedonije. Oni nisu problem samo Srbiji, oni su problem celoj Evropi – poručio je Marković i dodao da je siguran da će njegov domaćin, predsednik austrijsko-spskog prijateljstva u Saveznom paralmentu Austrije reagovati po ovom pitanju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime