PALMA: ZA OBOLELE OD KARCINOMA 3 000 000 DINARA U BUDŽETU

0

Predsednik Skupštine grada Jagodine, Dragan Marković Palma izjavio je danas da će Jagodina u budžetu za narednu godinu opredeliti 3.000.0000 dinara za pomoć obolelima od karcinoma, a ako bude potrebe i više.
„Doneli smo odluku da svi oni koji boluju od karcinoma imaju određena novčana primanja iz budžeta na mesečnom nivou“, rekao je Marković, na konferenciji za novinare, povodom završetka akcije besplatnih lekarskih pregleda građana na teritoriji grada.
” Poznato je da sve veći broj građana iz godine u godinu oboleva od karcinoma, a da su plate koje takvi pacijenti primaju male za sve troškove takvih bolesnika i porodice ne mogu da ih podnesu i mi kao grad smo doneli takvu odluku “ , objasnio je Marković.
„Videćemo kolika je to novčana nakanada na mesečnom nivou, hoćemo da pomognemo svakom i za tu vrstu pomoći smo opredelili 3.000.000 dinara. Nadamo se da neće trebati više, a ako bude trebalo izvršićemo rebalans budžeta i povećati poziciju“, rekao je Marković.
PALMA SKUPSTINAUSPEŠNA AKCIJA BESPLATNIH LEKARSKIH PREGLEDA
Govoreći o akciji besplatnih lekarskih pregleda stanovništva, koje je Skupština grada Jagodina, ove jeseni organizovala šesti put po svim mesnim zajednicama i seoskim i gradskim, Marković je istakao da je za 39 dana pregledano 4.563 građana.
” Većina od njih nema knjižice ili im nisu overene a kod lekara idu samo kada padnu u postelju “ , objasnio je Marković i dodao da je u akciji učestovalo 170 zdravstvenih radnika.
” Osim pregleda lekara opšte prakse, hirurga, interniste, ginekologa, građanima su rađene i laboratorijske analize, dobijali su, na mestu pregleda besplatne lekove i sendvič dok su čekali na pregled, a onima koji nisu mogli doći do mesta pregleda lekarske ekipe su išle kući “ , istakao je Marković i naglasio da jagodinska lokalna samouprava već 11 godina svakodnevno organizuje za svoje građane, koji imaju uput za neki od kliničkih centara u Beogradu, Nišu ili Kragujevcu besplatan prevoz do kliničkog centra i povratak u Jagodinu. “ Godišnje, u organizaciji i o trošku Skupštine grada Jagodine u Beograd ode od 3200 do 3500 građana, koji imaju takvu vrstu potrebe. Pored toga, već 11 godina iz budžeta grada Jagodine se, za građane lošijeg materijalnog stanja, obezbeđuju besplatni lekovi i sve to ima samo u Jagodini “ rekao je Marković.
Direktor Opšte bolnice u Jagodini dr Darko Miletić, se zahvalio Skupštini grada na izvanrednom organizovanju pregleda, ocenivši da je Jagodina jedini grad u Srbiji koji zdravstvenu zaštitu na pravi način približava svakom čoveku.
On je ponovio da se na pregled javilo 4.563 pacijenta, a bilo je ukupno 10.070 pregleda, od lekara opšte medicine do specijalista i napravljeno je 13.678 raznih laboratorijskih analiza.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime