PALMA: VUČIĆ SE KANDIDOVAO U INTERESU DRŽAVE I GRAĐANA SRBIJE

0

Predsednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma ocenio je danas da je kandidatura Aleksandra Vučića za predsednika Srbije u državnom, a ne ličnom interesu.

Predsedništvo Srpske napredne stranke (SNS) u utorak je odlučilo da kandidat za predsednika bude premijer Aleksandar Vučić , a potom je, sinoć, aktuleni predsednik Srbije Tomislav Nikolić po nezvaničnim navodima odlučio da ponovo kandiduje za tu funkciju.

Marković je u pisanoj izjavi naveo da „niko od srpskih političara ne bi otišao sa više na nižu funkciju, kao što Vučić želi da se kandiduje za predsednika Srbije, a da su pri tom ingerencije premijera daleko veće do predsednika Republike“.

„To govori da Vučićeva kandidatura nije iz njegovih ličnih interesa, već iz interesa države i građana Srbije“, naveo je Marković.

On je u pisanoj izjavi ukazao i da „sve ankete“ govore da, ukoliko se Vučić ne bi kandidovao, postoji mogućnost da pobedi neko iz opozicije.

„Onda nestaje politička stabilnost, ekonomska sigurnost i dovodi se u pitanje dolazak stranih investitora. Na taj način bi Srbija bila vraćena 15 godina unazad.., i zato je Vučić kandidat JS za predsednika Srbije“ zaključio je Marković.

(Beta, 16.02.2017)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime